Foto: Salibandy.fi
Landslag

Finlands trupp till EFT – Kohonen tillbaka

Finska landslagets trupp till Euro Floorball Tour i Uppsala.

Den finska truppen till Euro Floorball Tour är uttagen och de regerande världsmästarna presenterade en trupp mdd flera namn som vi känner igen från tidigare spel i SSL. Tidigare FC Helsingborg spelarna Juha Kivilehto, Nico Salo och Jami Manninen finns alla med i truppen. Lägg där till namn som Krister Savonen och Peter Kotilainen som båda varit på väg till svenska klubbar och Växjös tidigare målvakt Eero Kosonen.

Det största utropstecknet i den finska truppen är att Mika Kohonen är tillbaka i det finska landslaget. Efter att inte blivit uttagen på de senaste samlingarna är Kohonen nu med när de sista matcher inför VM ska spela.

— Det är rakt och ärligt en tävlingsfråga. Petteri Nykky och landslagsledningen väljer det lag de tror är bäst för att vinna ett VM-guld. För mig så har jag alltid sagt att det är inte jag som avslutar min landslagskarriär utan det får någon annan beslut om när jag inte platsar längre, kommenterade Kohonen för några veckor sedan.

LÄS MER: Kohonen: ”Inte jag som avslutar min landslagskarriär”

Förbundskapten Petteri Nykky kommenterade då även att de skulle titta extra på Kohonen i säsongsinledningen för att se om han kunde komma tillbaka till en VM-plats.

— Vi får se hur han spelar under hösten. Han vet vad som krävs för att spela på den här nivån och är den spelaren med mest erfarenhet från VM. Men vi behöver se mer av honom innan vi kan ta beslut, sa Nykky.

Finlands trupp:

Målvakter
Eero Kosonen (SPV)
Lassi Toriseva (Classic)

Backar
Jonne Junkkarinen (Köniz)
Juha Kivilehto (Classic)
Mika Kohonen (Happee)
Janne Lamminen (Classic)
Mikko Leikkanen (Classic)
Krister Savonen (Classic)
Lauri Stenfors (TPS)
Tatu Väänänen (Wiler-Ersigen)

Forwards
Mikko Hautanimi (TPS)
Sami Johansson (Classic)
Miko Kailiala (TPS)
Lauri Kapanen (EräViikingit)
Peter Kotilainen (Happee)
Jani Kukkola (EräViikingit)
Ville Lastikka (Steelers)
Jami Manninen (Happee)
Jussi Piha (Classic)
Joonas Pylsy (Classic)
Eemeli Salin (Classic)
Nico Salo (Classic)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar