Emil Kalentun i mitten Foto: Per Wiklund
IBF Falun

”Det är klubben man växt upp i vilket gör det speciellt”

Faluns unga back Emil Kalentun ställs mot gamla klubben.

När Falun imorgon lördag möter Lindås på bortaplan blir det en speciellt match för Faluns unga back Emil Kalentun. Det är första mötet med gamla klubben som han lämnade inför säsongen 2017/18 för studier och spel i Falun.

— Det ska bli kul att komma ner till Lindås och möta gamla laget, eller gamla klubben i vilket fall. Jag har ju inte spelat i a-laget där men det är klubben man växt upp i vilket gör det speciellt, säger Kalentun.

Att komma tillbaka till den gamla hallen kommer bli speciellt. En plats där Kalentun la grunden för sin innebandykarriär.

— Jag tror nästan att jag dagtid har varit mer i hallen än jag varit hemma och så har det varit för hela familjen. Jag bodde bara fem minuter med buss så all ledig tid spenderade man i hallen och man hängde mycket där med sina kompisar, på studiedagar osv. Det finns mycket minnen därifrån.

Till den här säsongen är 17-årige Emil Kalentun uppflyttat i Faluns a-laget på riktigt. Förra säsongen blev det SSL-debut och i år har han redan fått mer speltid på sin backplats.

— Förra året så var jag med i träningstruppen men nu i och med dubbellicensen så kan det bli fler matcher. Jag känner att jag redan förra säsongen kom in bra i laget och nu vill jag ta större kliv innebandymässigt. Det handlar om att fortsätta träna på bra och försöka få mer speltid.

Vad känner du att du utvecklat sedan flytten till Falun? 

— Man spelar ju med världsspelare på alla positioner varje vecka vilket är väldigt kul och utvecklande. Att få spela med de bästa på sin position som Emil Johansson som jag kollar mycket på gör att jag lär mig väldigt mycket. Jag får mycket tips på hur man ska göra och känner att jag blivit mycket bättre  i timing och att värdera situationen. Just Emil Johansson har jag fått mycket hjälp. Sedan handlar mycket om det defensiva spelet, att läsa rätt och spela smart.

För Kalentum har det framförallt blivit spel i Falun Ungdom som förra säsongen spelade i division 2, nu i division 1. Utöver spel har spelet i JAS varit framgångsrikt och när truppen till U19-landslagets togs ut till EFT fanns Kalentun med.

— Jag satte upp som mål i början av året att jag ville vara med i U19 och då till lägret på Bosön. Det är kul att få vara med igen och nu även i EFT, säger Kalentun.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar