Endre IF

Nya mål av 16-åriga Güzel när Dalen vann över Endre

Åtta mål av Dalen varav två av 16-åriga Alexandra Güzel när Dalen tog säsongens första seger.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
IBK Dalen
8 - 2(1-0, 3-1, 4-1)
Endre IF

Efter två förlusten kom säsongens första seger för Dalen hemma mot Endre. Dalen gick ifrån till ledning med 4-1 efter två perioder efter att bland andra 16-åriga Alexandra Güzel gjort två mål.

— Vi hade inför matchen pratat mycket om att göra det vi gjort i tredje perioden mot både Göteborg och Täby och att försöka få till det en hel match. Att ha energi från start och jobba så över 60 minuter. Det visar vi idag, säger Dalens tränare Henrik Vilhelssom.

Dalen fortsatte sitt målskytte i den tredje perioden och gjorde 6-2 med drygt nio minuter kvar av matchen.

— Vi har pratat om att vara mer spelförande och spela en offensiva innebandy och få så vis skapa längre anfall. Det är ett spel som tar längre tid att jobba in för att bli bekväma i det spelet. Det är enklare att jobba in ett försvarsspel än ett spel med bollen. Vi har pendlat i de spelet men idag gör vi det bra.

Efter att Endre tagit ut målvakten gjorde Dalen även två mål i öppen kasse och fastställde slutresultatet till 8-2.

— Mycket handlar om att våga. Att vi vågar hota, sätta upp bollen i anfallen på ett tydligt sätt och spelare rakare på mål. De tidigare matcherna har vi blivit lite bekväma.

Två av Dalens mål gjordes av den blott 16-åriga Alexandra Güzel som värvades till Dalens Allsvenska lag från Vindeln. Det är första säsongen som Güzel spelar seniorinnebandy.

 

— Jättehäftigt. Hon spelade ju i pantameraserien förra året i Vindeln och nu i SSL. Hon tillhör egentligen vårt allsvenskan lag men så har vi många spelare borta så hon fick chansen. Mål direkt efter sju minuter mot Täby och två nya idag. Verkligen häftigt och hon är ju född 2001.

Utöver Güzel gjorde även Dalens nyförvärv Anna Jansson och Alva Nybjörk sina första mål i nya klubben.

— Jättebra med mål tidigt. Att Alva får göra mål som gjorde flest i hela Allsvenskan förra säsongen är jättebra.

Segern var Dalens första för säsongen efter två 3-4 förluster mot Täby och nykomlingen Göteborg.

— Absolut viktig seger för laget. Att tappat en sådär 700 Dalen-matcher i spelare som lämnat och med både Sara Wilhelmsson och Camilla Lundin vid sidan om på väg tillbaka och ändå vinna mot Endre är väldigt bra. Vi har sparkapital kvar men visar upp ett bra spel idag.

Hur ser du på säsongsinledningen? 

— Vi har ju ett halvt nytt lag med nio spelare in så vi vet att det kommer ta ett tag innan allt sätter sig. Samtidigt har vi en tuff säsongsinledning med ett Göteborg som var bra vilket de även visade mot Warberg, Täby, idag Endre och nästa match Pixbo. Täby, Endre och Pixbo är ju lag som ska jaga Mora och Iksu i toppen så vi har en tuff inledning men jag tycker att vi ändå startat bra. Sedan vill man ju alltid ha mer poäng.

 

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar