Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Nytt hattrick av Colling: ”Det har varit lite upp och ner”

Faluns nyförvärv Adam Colling hattrickskytt när Falun vann stort. Colling som än så länge bara gjort hattrick i nya laget.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
Lindås Rasta IBK
4 - 11(0-5, 2-1, 2-5)
IBF Falun

Adam Colling är ett av Falun stora nyförvärv inför säsongen. Senast han spelade i SSL kom han tvåa i poängligan efter den nuvarande lagkamraten Alexander Galante Carlström. I inledningen av årets säsong fick Colling en kanonstart med ett hattrick i premiären hemma mot Sirius. Sedan dess har han varit mållös fram till dagens match mot nykomlingen Lindås där Falun vände det stora tappet hemma mot Pixbo senast till full fart och en 5-0 ledning redan efter den första perioden.

— Vi får en väldigt bra start och när vi går upp till 5-0 så känns det ju ganska tryckt. Det var skönt att vi kunde börja bra idag så att vi inte gav de någon energi, säger Faluns Adam Colling.

Lindås bytte målvakt till Oskar Adler som fick en svettig match. Enligt den officiella skottstatistiken sköt Falun hela 52 skott på mål.

— Det var inget vi har hade snackat om men vi gillar att anfalla och skapar mycket boll idag så det blir naturligt. Jag tycket att vi med tanke på hur många lägen vi har så borde vi gjort fler mål men Adler gör en bra match.

Mål gjordes det i vilket fall och Falun fick tre hattrickskyttar i matchen i form av Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström och så även nyförvärvet för året Adam Colling till en storseger med 11-4 Precis som i premiären så blev det ett hattrick när Colling väl nätade.

— Ja det har blivit så. Det har varit lite upp och ner nu i början och jag känner att det tar ett tag att hitta sin roll. Känslan är ändå att det har gått bättre och bättre och förhoppningsvis kan jag fortsätta på den här vägen nu.

Vad känner du blir bättre? 

— Jag börjar komma in i ett nytt spelsystem och de nya spelare bättre. Det tar väl ett litet tag men idag tycket jag att min insats är godkänd. Någonstans vill man alltid göra det bättre och bättre men klart godkänt idag.

Vad har du för personliga förväntningar på säsongen? 

— Det är väl som alltid att jag vill vara en spelare som producerar och går framåt och gör mål. Det är kraven jag har på mig själv och kraven som även finns från Falun. Jag vill producera framåt förhoppningsvis kan det bli än mer framöver nu när jag kommit in i det bättre.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar