Foto: Anders Andersson
IKSU

Iksus överkörning – tvåsiffrigt igen

För tredje matchen i rad krossade Iksu motståndarna och vann med tvåsiffrigt.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:15
Västerås Rönnby IBK
5 - 14(1-6, 2-4, 2-5)
IKSU

Iksu fortsätter sin målfest i säsongsinledningen. Efter 13-1 mot Örnsköldsvik i premiären och 10-1 mot Karlstad i hemmapremiären blev det ny målfest i säsongens tredje match, borta mot Västerås Rönnby som vanns med hela 14-5.

— Vi har gjort 37 mål på tre matchen och ändå så är vi inte tokigt effektiva. Det finns mycket potential och vi jobbar med många olika delar i spelet. Men kreativiteten som de visar är imponerande. Vi pratar nästan inget anfallsspel utan fokus har legat på försvarsspel. Gör man då 37 mål på tre matcher så är man väldigt glad som tränare, Iksus tränare Johan Lindgren.

52 sekunder var allt som behövdes innan Oona Kauppi inledde målskyttet för regerande mästarna och efter det var målfesten igång. Iksu gick till periodpaus med ledning 6-1 och Västerås Rönnby var långt ifrån i försvarsspelet.

Spelat jämnades ut något i den andra perioden när Rönnby kom närmare i försvarsspelet. Det stoppade dock inte Iksu för att fortsätta göra mål. Återigen blev det mål i periodens första minut. Denna gång genom den Veera Kauppi och efter två perioder hade Iksu skaffat sig en 10-3 ledning.

— Vi vill ju sätta press, framförallt när de vänder ryggen till. Visst gör det att de kommer i några 2 mot 1 chanser och det blir ju så att vi blir straffade några gången. Men vi tror att vi har oddsen på våran sida. Vi gör några mål på sådana lägen,  men idag gör vi flera mål på andra typen av lägen också, säger Lindgren.

I skottstatistiken noterades 40 skott av Iksu.

— Vi var inne på det redan i fjol och vi har fortsatte prata mycket om att vi vill ta avsluten och inte passa bollen in i mål. Vi ska inte tumma på det och vi ska ta lägena för avslut och ligga kvar på andrabollarna och på så vis skapa tryck.

Noterbart är att Iksus målskytte forsätter att vara utspritt på samtliga formationer.

— Jättekul och skönt. Vi har inte coachat någonting hittills utan satt ihop det vi har tillgängligt. Att ändå kunna göra så här många mål är såklart bra.

Av Iksus 14 mål gjorde finska nyförvärvet Oona Kauppi fyra.

— Jag tycker att det var en bra match med en mix av göra mål och bra defensivt arbete. Kul att göra några mål idag då det var lite jobbigare förra matchen då jag inte gjorde något mål trots att jag hade många chanser, säger Oona Kauppi

I Västerås Rönnby var det dystra miner efter matchen där laget tappade direkt i första perioden,

— Vi gick precis det vi pratade om att vi inte skulle få, en dålig start. Vi är inte aggressiva och Iksu är ju ett fantastiskt lag offensivt med boll och ger man de ytorna så blir det så här. Även om Iksu är ett bra lag så var det här var långt ifrån godkänt från våran sida och vi borde kunna göra ett mycket bättre match, säger Västerås Rönnbys tränare John Kvist.

TV: Se målfesten här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar