Foto: Per WIklund
IKSU

Granstedt på väg tillbaka efter operation

Iksus Alice Granstedt har saknats på planen i säsongsinledningen. Snart är hon tillbaka efter operation.

Regerande mästarna Iksu har inlett säsongen övertygande med 37 mål på sina inledande 3 matcher. På planen har dock landslagsspelaren Alice Granstedt saknats och inte funnits med i säsongsinledningen. Anledningen till att Granstedt ännu inte spelat är en operation i käken.

— Hon har planerat en operation under längre tid och hade väl egentligen hoppats att den skulle vara tidigare på sommaren. Men när det är allmänsjukvård så kan man inte riktigt styra det och det blev i slutet på augusti istället. Så hon har missat 6 veckor av innebandyträning, förklarar Iksus tränare Johan Lindgren.

Under tiden har Granstedt hållit igång med fysträning då det har varit närkontakt inte varit tillåtet.

— Hon ska kunna börja träna fullt ut nu så hon är väl någon match bort kanske. Vi spelar ju på lördag och efter det är den en och halv vecka till matchen mot Mora. Teoretiskt kan hon vara med då men vi har ju inte provat hur det är i träning ännu. Det kan ju vara andra saker som sker efter en operation och hon har svullnat upp lite kring käken vid träning. Men vad jag har hört så har det varit bättre sista veckan så hon borde kunna köra för fullt.

Även om Iksu inlett imponerande så är det såklart ett välkommet tillskott i truppen.

— Det är ju stark öppning utan henne men hon har ju varit bärande ända sedan hon kom tillbaka från knäskadan. Det ska bli kul att få in henne i spel igen, säger Lindgren.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar