Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Hedlund: ”Jag kände att jag visste vad de ville göra”

Jon Hedlund straffhjälte för Pixbo Wallenstam.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 13:00
Pixbo Wallenstam IBK
5 - 4(1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 1-0)
IBK Dalen

Som första lag den här säsongen vann Pixbo Wallenstam över Dalen. Matchen blev jämn och med ställning 4-4 efter full tid togs matchen till straffar. Väl där klev Pixbo målvakt Jon Hedlund fram och räddade två straffar.

— Jag vet att jag normalt sett är vass på straffar och jag hade en idé om både Kronberg och Degeryd. Ketil har jag ju mött tidigare och Degeryd har jag spelat med så jag kände att jag visste vad de ville göra. Men gillar när det blir straffar och känner mig lugn samtidigt som det blir väldigt kul. Jag trivs bra i situationen, säger Hedlund.

TV: Se straffavgörandet här 

För Pixbos del gjorde Andreas Stefansson mål på sin straff och hemmalaget kunde alltså vinna extrapoängen i en match där laget vände underläge till ledning för att sedan vinna på straffar.

— Det märktes väldigt tydligt att Dalen vunnit alla sina matcher än så länge. De har bra självförtroende och ett högt tempo som vi har lite svårt att matcha inledningsvis. Vi får växa in i matchen och ser vi till chanserna vi har i tredje perioden hade vi nog kunnat vinna över ordinarie tid. Men självklart skönt att knipa sista poängen och bli första lag att vinna över Dalen.

Vad gör ni bra idag? 

— Vi spelar ett mycket bättre försvarsspel idag, lite som vi gjorde mot Storvreta. Det är små marginaler i Superligan och det handlar verkligen om att vara 100% vilket vi inte riktigt varit senaste matcherna. Idag var vi tillbaka och vann dueller, täcker skott och de bitarna,.

Förutom de räddade straffarna gjorde målvakten Jon Hedlund en riktigt bra insats i målet.

— Det var en bra match för min del. Tillsammans med Storvreta och sista perioden mot Falun så var det bästa prestationen för säsongen. När det blev så jämnt så har man alltid tanken att man kunde nypt någon boll till men jag är nöjd, avslutar Hedlund.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar