Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Jönköping anmäler: ”Styrelsen vill med detta markera”

Jönköping väljer att anmäla Växjöspelare efter söndagens händelse.

Det var efter söndagens match mellan Växjö och Jönköping som Jönköpings Otto Weidman gick ut på sitt twitterkonto och berättade om att en spelare i Växjö skulle ha gett en homofobisk kommentar till Weidman.

— Jag hörde att din bror var bög, fy fan vad hemskt”, ska spelaren ha sagt, enligt Weidman.

Växjö gick direkt på söndagskvällen ut och tog avstånd på klubbens hemsida.

”Med anledning av det som JIK-spelaren Otto Weidman skriver i sin tweet vill föreningen Växjö Vipers understryka att vi tar fullkomligt avstånd från all diskriminering. Idrotten ska vara en arena för alla. Vi har ikväll påbörjat en intern utredning kring händelsen och kommer fortast möjligt agera utifrån vad som framkommer ur den”

I måndags träffades Otto Weidman och den inblandade Växjöspelaren för ett möte. Ett möte där Växjöspelaren bad om ursäkt och var djupt ångerfull.

— Idag har representanter från Jönköpings IK och Växjö IBK suttit i möte med mig och den berörda spelaren. Jag har fått en ursäkt till mig och min familj från en spelare som är djupt ångerfull. Jag har godtagit ursäkten från Växjöspelaren och Växjö som förening. Nu börjar en från båda föreningarna mot samma mål, skriver Weidman på sin twitter.

Efter måndagens möte framkom det olika uppgifter om Jönköping skulle gå vidare och anmäla Växjöspelaren. Nu meddelar Jönköpings styrelse att de anmäler och skriver följande i ett mejl till ibnytt.se:

”En anmälan har idag skickats av styrelsen till SIBF och den juridiska nämnden!

Styrelse har efter att vi fått underlag från förbundet nu beslutat oss enhälligt för att gå vidare med en anmälan till SIBF och den juridiska nämnden. Styrelsen vill med detta markera att vi inte tycker det är ok med detta uttalande och vi vill istället jobba för att motverka alla former av diskriminering och trakasserier.

JIK arbetar genom INNEBANDY FÖR ALLA och vill att alla ska inkluderas och kunna vara med utifrån sina förutsättningar oavsett nationalitet, etnisk ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar.

JIK är i denna ledsamma situation glada över att det är Växjö Vipers som vi delar händelse med. Vi har idag en mycket bra relation och dialog där vi i mångt och mycket delar samma värden. Det hjälpte oss att snabbt redan dagen efter händelsen samla berörda spelare och representanter från föreningarna i ett möte där spelare kunde mötas och öka förståelsen för varandra. Vår spelare fick av en djupt ångerfull Växjöspelare en ursäkt. Detta var och kommer vara viktigt för spelarna som har en nära relation sen tidigare och den vill de båda kunna värna om och samtidigt kunna fokusera på det sportsliga också i kommande matcher.

JIK och Vipers kommer att tillsammans jobba med dessa frågor i syftet att genom denna händelse skapa förutsättningar för något så mycket bättre. Detta gör vi även om JIK nu gör en anmälan som får hanteras av förbundet

Styrelsen Jönköpings IK”

 

LÄS MER: Weidman träffade Växjöspelaren under måndagen: ”Djupt ångerfull”

LÄS MER: Weidman utsatt för homofobisk kommentar – Växjö utreder internt 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar