Foto: Per Wiklund
Landslag

Sjögren matchvinnare till slut: ”Klart det är lite frustrerande”

Efter flera missade chanser klev Albin Sjögren fram och blev matchvinnare.

Förra årets poängligavinnare Albin Sjögren har inlett årets säsong med fyra mål och sex assist på sex matcher i SSL. I landskampen mot Tjeckien inledde Sjögren piggt i den första perioden och var nära att hitta nätet. Även flera gånger i den andra perioden hade Sjögren flera frilägen men bollen ville inte in. Med knappa sex minuter kvar satt äntligen målet för Sjögren som blev matchvinnare.

— Jag tycker jag börjar bra men sedan missar jag bollen och hade för mig en massa. Det var en dålig mittperiod men sedan tycker jag att jag rycker upp mig i den tredje perioden som hela laget. Skapar lite lägen och det var skönt att trycka dit den i slutet så kändes lite välförtjänt när man gör jobbet, säger Sjögren.

Hur har man med sig SSL-poängproduktionen i åtanke när man går in i ett landslag? 

— Om vi snackar SSL så har det väl som hela laget gått upp och ner och det har ju spelarna också inklusive jag. Men det började väl knackigt förra säsongen också och det gick ju ganska bra ändå. Så jag är inte orolig på varken landslagsspelet eller SSL, säger Sjögren.

Finns det någon frustration när det ändå blir missar? 

— Det är klart det är lite frustrerande.. Jag vill ju visa upp mig när det är EFT och sista inför VM. Jag vill ju känna att jag har en bra chans och nu var det ju skönt att man kunde kliva fram i en tredje period även fast matchen inte betyder jättemycket.

Vad säger du om matchen mot Tjeckien? 

— Vi börjar ganska starkt ändå och kommer ut med bra fart och fläkt ändå och hyfsad energi. I andra tycker jag att vi går ner oss totalt och låter de spela exakt såsom de vill och det vill vi ju inte såklart. Men stark att vi kan tycka upp oss i tredje och ändå vinna matchen, säger Sjögren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar