Foto: Per Wiklund
Landslag

Sverige ställs mot kommande guldutmanare: ”Schweiz är luriga”

Sverige ställs ikväll mot ett Schweiz som på allvar utmanar om det kommande VM-guldet.

Efter 5-4 seger igår mot Tjeckien fortsätter Sverige VM-genrepet med att ikväll möta Schweiz. Ett Schweiz som på EFT för ett år sedan för första gången någonsin lyckades vinna över Sverige. Sedan dess har dagens motståndare fortsatt att imponera och bland annat vunnit över Finland flera gånger. Två starka kandidater till ett VM-guld i form av Sverige och Finland har blivit tre.

—  Det är ju bra alltså. Framförallt så är det en attityd där man tror på det man gör och vet att det är en modell som fungerar. Sedan tycker jag att de har ett väldigt bra anfallsspel. Där är de framförallt väldigt duktiga på att, på bara två pass från egen planhalva skapa chanser rätt in i de heta ytorna framför mål och får där högkvalitativa chanser. Är du inte med där så smället det direkt. Schweiz är luriga att möta, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill.

Schweiz inledde EFT med att förlora på straffar mot Finland. En match som Sveriges landslagsstab såg och de fick en uppdaterad bild av motståndarna som väntar i kvällens match.

— För oss blir det lite samma igår mot Tjeckien. Framförallt att vi har mycket fötter i vårt anfallspel så att vi har med med oss. När vi avslutar och kanske tappar bollen behöver vi behålla farten och ha med oss den hemåt också. Schweiz är otroligt skickliga på att vända spelet och där måste vi sätta stopp. Men även i det uppställda spelet är det skickliga på att komma in i de tuffa ytorna för oss så det gäller att vi har fart på fötterna och är väldigt fokuserade, summerar Hill.

Matchen startar 18:00.

LÄS MER: ”Det är sätter vi släpper in målen på som jag inte gillar”

TV: Se målen från matchen mot Tjeckien

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar