Foto: Per Wiklund
Landslag

Sveriges miss gav onödig utvisning: ”Jag tar på mig det”

Onödigt utvisning för Sverige efter miss av förbundskaptenen.

Sverige hade precis klarat av ett boxplay i slutet av den första perioden i segermatchen mot Schweiz och gick till välbehövlig periodpaus efter en rörig avslutning på första 20 minuter. Periodpausen blev dock för lång när IFU Arena, Schweiz och domarparet väntade in Sverige för att starta den andra perioden. Sverige hann inte in i tid och fick börja den andra perioden med en utvisning.

— Det är lite onödigt att vi tar en tvåa där i andra perioden. Vi har precis klarat av en utvisning och så får vi in och gneta lite till i två minuter boxplay, säger Kim Nilsson.

Vad hände? 

— Vi missade tiden bara. Vi snackade och så rann tiden iväg bara helt enkelt.

Förbundskapten Mikael Hill förklarar och tar på sig utvisningen.

— Det var jag som missade. Jag missbedömde tiden helt enkelt. Jag får väl skylla på ringrost eller något sånt där. Jag kan ju inte skylla på SSL då det var så länge jag var där. Men det var mitt fel rakt av, säger Hill.

TV: Se målen från matchen där Alexander Rudd hade stor show 

LÄS MER: Rudd lydde förbundskaptenen – bjöd på show i 50:e landskampen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar