Foto: Magnus C Lydahl
Endre IF

Tvåsiffrigt för Endre – Bäckstedt äntligen målskytt: ”Det har varit frustrerande”

Tio mål av Endre och nyförvärvet Ellen Bäckstedt fick äntligen göra sitt första mål i SSL. - Ja gud, jätteskönt att äntligen få sätta den, säger Bäckstedt.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Warberg IC
6 - 10(3-4, 1-5, 2-1)
Endre IF

Endre som inledde med en svagt målskytte första omgångarna  följde upp förra helgens sju mål mot Örnsköldsvik med att vinna tvåsiffrigt i bortamatchen mot Warberg.

—  Jag tycker att vi börjar starkt och har övertaget hela tiden. Sedan får de göra 1-1 och 3-3 lite lätt tycker jag. Idag har vi bra tryck framåt hela matchen, löper mer och gör 10 mål vilket var skönt då vi haft lite svårt att sätta målen, säger Endres Ellen Bäckstedt.

Efter den första perioden ledde Endre med 4-3 efter att lagkapten Sara Steen gjort två mål och båda nyförvärven Maja Liljeroth och Milla Nordlund gjort varsitt mål. I den andra perioden skulle ytterligare ett nyförvärv bli målskytt. Den tidigare U19-landslagsspelaren och framtidsnamnet Ellen Bäckstedt som var jagad av flera SSL-klubbar inför säsongen klev fram och gjorde sitt första mål i SSL. Ett mål som hon dessutom följde upp med ytterligare ett sju minuter senare.

— Ja gud, jätteskönt att äntligen få sätta den. Och sen att direkt göra ett mål därefter.

TV: Se Ellen Bäckstedt första SSL-mål

Slutresultatet skrevs till seger för Endre med 10-6.

— Vi har väl pratat ganska mycket om det offensiva egentligen och bytt femmor och försöka spela ihop oss mer. Vi vill ha flera farliga och tunga femmor offensivt och det kändes som att vi fick stäm på det. Det blev inte alltid mål men vi har en hel del lägen idag.

För Bäckstedt var det en lättnad att äntligen göra mål efter fyra mållösa matcher.

— Det har varit frustrerande. Jag vet att jag kan göra mål och så har jag haft många lägen där jag inte kunnat sätta den. Jag vet inte om det varit skärpan eller varför jag missat. Det var tiden att jag satte den och jag hoppas det kan fortsätta nu framåt.

Har det varit jobbigt att inte göra mål? 

— Jag har ganska stor press på mig själv och jag vill vara en spelare som gör mål. Sedan har den varit en omställning från Allsvenskan till SSL och jag har mest fokuserat på att komma in i nya miljön. Poängen får komma när de kommer men det är klart att det funnits en frustration även om jag inte tänkt för mycket på det.

Känns det som att du börjar komma in i miljön? 

— Jag det tycker jag absolut. Det har gått jättebra och jag får bra hjälp av mina medspelare och tränare med mycket tips och saker att tänka på. Jättekul att det blev tvåmål idag och jag hoppas kunna fortsätta göra mål samtidigt som jag kommer in i den högre farten och den fysiska spelet, avslutar Bäckstedt.

Resultat övriga matcher: 

Jönköpings IBK-Malmö FBC. 6-2
IBK Göteborg-IK Sirius FBC. 2-0
Warberg IC-Endre IF. 6-10.
Örnsköldsvik IBK-Täby FC. 5-10
IBK Dalen-Karlstad IBF. (spelas söndag)
Västerås Rönnby IBK-Pixbo Wallenstam IBK. (Spelas söndag)
KAIS Mora IF-IKSU. (Spelas tisdag)

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar