Foto: Per Wiklund
Landslag

”Vinna med 5-1 över Finland är inget man gör på beställning”

Nytt svenskt styrkebesked inför VM. Vann över Finland med 5-1.
Serie: Euro Floorball Tour. Matchstart: 17:00
Sverige
5 - 1(1-0, 2-1, 2-0)
Finland

Den första december inleder Sverige VM i Prag med att möta regerande världsmästarna Finland. I helgens sista match i Euro Floorball Tour möttes rivalerna i den sista matchen inför VM och det var Sverige som kunde gå ifrån matchen med ett rejält styrkebesked.

— Vi gör ett väldigt bra genrep och det känns stabilt att vinna med 5-1, ett tydligt styrkebesked för oss, säger Jonas Svahn som själv gjorde ett mål.

Alexander Galante Carlström inledde målskyttet i den första perioden i en match med högt tempot och tuffa dueller. Sverige tog likt de gjort hela helgen över mer och mer och skapade långa stunder ordentligt tryck mot Finland. Dessutom imponerade försvarsspelet.

— Framförallt så är det ett uppoffrande starkt försvarsspel kombinerat med ett bra målvaktsspel. Samtidigt är vi noggranna med bollen. Vi får styra tempot i matchen på ett bra sätt, säger förbundskapten Mikael Hill.

Sverige gick ifrån och vann med 5-1.

— Vi växer oss starkare och starkare hela helgen och dagens match mot Finland är jag väldigt nöjd med. Att vinna med 5-1 över Finland är inget man gör på beställning även om jag är tämligen säker på att de har några växlar till att lägga in. Vi fick nog inte se allt i deras arsenal idag.

Vad kan man dra för slutsatser av Finlands spel? 

— Att de nog har en del detaljer och växlar i sitt spel som de inte visade upp. Sedan hade de både Krister Savonen och Sami Johansson på läktaren så bara där får de in världsspelare. Men samtidigt kan vi också gå med annat manskap.

Klart är i vilket att Sverige med bara en dryg månad kvar till VM gav ett styrkebesked genom att vinna över samtliga utmanare till ett VM-guld.

— Vi känner oss trygga i det vi gör och det återstår bara saker i vårt spel som vi vill justera inför VM, säger förbundskapten Mikael Hill.

LÄS MER: Parsjö-Tegnér: ”Jag har stärkt mina chanser” 

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar