Foto: Stefan Lindgren
Karlstad IBF

Målsnål Rönnbyseger: ”Ska inte vinna om man gör två mål”

Målsnålt och mängder med missade chanser när Västerås Rönnby vann.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:15
Västerås Rönnby IBK
2 - 1(1-0, 1-0, 0-1)
Karlstad IBF

Det blev en målsnål tisdagskväll i Bombardier Arena när Västerås Rönnby tog emot Karlstad. Totalt blev det tre mål där hemmalaget vann med 2-1.

— Det var verkligen målsnålt idag. Vi får inte alls utdelning på lägen och det har spökat lite på ganska många matcher. Vi skapar lägen och jobbar fram många lägen men vi måste bli bättre och sätta de också. Man ska inte vinna om man gör två mål, säger Västerås Rönnbys Angelica Nordfeldt som inledde målskyttet.

Men försvarsspelet fungerade? 

— Ja det är ju det vi vinner matchen på idag också. Försvarsspelet sitter och det gjorde det även i två perioder mot Endre. Så det är ju bra.

Karlstad reducerade i tredje perioden och pressade på för en kvittering i slutet av matchen.

— Jag upplever att vi gör en riktigt bra första period. Vi spelare med ett lugn och har bra tålamod i spelet. I andra och tredje ligger Karlstad på lite mer och stressar och då dras vi med i det vilket är jätteonödigt. Där borde vi kunna behålla vårat lugn och spela av matchen. Det kommer ju bli fler liknande matcher där vi behöver lära oss att spela av.

Segern var Västerås Rönnbys tredje. Även spelmässigt börjar saker och ting fungera bättre för Västeråsklubben.

— Ny tränare, nytt spelsystem och nya spelare, det tar och måste få ta tid. Nu har vi satt försvarsspelet och där är jätteskönt. Men vi har mer jobb att göra och testar fortfarande formationen och vem som ska spela med vem. Men skönt att försvarsspelet sitter så att vi kan jobba med det offensiva, avsluter Nordfeldt.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar