Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Galante Carlström: ”Ganska less på att det bara blev två poäng”

Missade chanser i massor i den tredje perioden och snabbt avgörande i förlängning när Falun vann över Jönköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
7 - 6(1-2, 3-3, 2-1, 1-0)
Jönköpings IK

Det skulle till ett avgörande i förläning när Falun tog emot Jönköping på hemmaplan. Bortalaget Jönköping inledde piggt där lagkapten Rickard Hessmers målform håller i såg. En 2-1 ledning för Jönköping efter den första perioden utvecklades till en 4-3 ledning efter två perioder. Till slut var det 6-6 på resultattavlan efter full tid och förlängning. Där behövde Flaun bara 25 sekunder innan de knep extrapoängen genom ett snyggt  volleymål av Johan Samuelsson.

TV: Se Samuelsson avgörande här 

Alexander Galante Carlström som gjorde ett hattrick tycker dock att Falun var värda mer.

— Vi är klart det bättre laget idag utan tvekan. Vi gör en riktigt bra tredje period där vi trycker ner de i skosulorna och har flera bra lägen. Bara jag själv har fem-sex chanser i lägen där jag brukar göra mål som jag inte sätter. Jag är ganska less på att det bara blev två poäng, säger Alexander Galante Carlström.

Framförallt tryckte Falun på i den tredje perioden och noterades då för 16 skott på mål.

— Lite frustrerande blir det ändå när man skapar så pass många målchanser. Å andra sidan försöker man behålla lugnet ändå. Det är klart att det är jobbigt att bara få två poäng då jag tycker vi var värda tre. Men ibland vill inte bollen in helt enkelt.

Falun släppte dessutom in två mål i powerplay.

— Vi släpper två i powerplay och det visar att vi inte riktigt där där. Där är jag besviken på att vi inte kan hålla det bättre. Första PP är riktigt dåligt. Men vi har två bra powerplay i slutet där vi hotar mer. Men vi var inte riktigt där och det är under all kritik.

Efter landslagsuppehållet har Falun förlorat borta mot Helsingborg och idag alltså en sudden-seger över Jönköping. Spelmässigt såg det dock mycket bättre ut idag enligt Galante Carlström.

— Mot Helsingborg var vi inte riktigt närvarande alls. Där förlorade vi mycket närkamper och hade inte tempot. Idag gör vi ändå en bra match och vi skapar för att vinna den här matchen. Vi vinner närkamper och det är klart bättre idag. Men å andra sidan gör vi inte mål på våra chansen och där måste vi höja oss.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar