Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Landslagsdebuterade i januari – i helgen gjordes säsongens första mål

Falun Alexander Hallén debuterade i landslaget i januari. Den här säsongen har dock börjat trögt.

Faluns forward Alexander Hallén hade en väldigt lyckad fjolårssäsong med 27 gjorda mål och 21 assist i seriespelet. Framförallt hösten var start för Hallén som spelade till sig en plats i landslaget och gjorde debut under VM-kvalet. Den här säsongen har startat trögare för Hallén både spelmässigt och poängmässigt.

— Det har varit lite sådär nu starten. Det har inte gått som jag har förväntat mig för min egen del. Men det är bara att jobba hårt och försöka hitta rätt, säger Hallén.

I helgens match mot Helsingborg kom säsongens första mål och totalt har Hallén gjort fyra poäng.

— Man är ju forward så det är alltid gött att spräcka målnollan. Men egentligen spelade det inte så stor roll eftersom vi förlorade matchen. Jag hade hellre tagit tre poäng.

Varför har det gått lite tyngre i starten i år? 

— Vi har fått en större bredd och konkurrens i laget då det kommit in många duktiga spelare. Det blir tuffare konkurrens då och jag har haft lite svår att ta samma plats. Men det är bara bra med konkurrens. Det gör att jag måste kriga mer för platsen och utvecklas. Det viktigaste för mig är att laget vinner.

Efter sju omgångar ligger falun på tredje plats med 13 inspelade poäng.

— Vi har kommit igång mer och mer. Jag tycker att vi är på god väg att hitta rätt. Vi har fått in nya spelare och även testat lita nya sätt att spela både i formationer och spelsätt. Sedsan har vi haft en del spelare borta till och från och inte riktigt fått den där kontinuiteten. Men vi är på god väg och nu tror jag alla är tillbaka i full styrka.

Falun förlorade helgens mot Helsingborg och ikväll väntar Jönköping.

— Vi släppte till mycket kontringar och det var väl det som var grejen plus att vi inte satte våra chansen. Vi hade väldigt mycket boll men gjorde inte tillräckligt med mål och sedan fick de vända lite väl enkelt. Nu ska vi studsa tillbaka från ner och hitta vinnarkänslan igen. Känslan är bra och det är hemmamatch och då vill vi bjuda på bra spel inför publiken. Men det kommer bli tufft då JIK har startat helt okej och det går inte att ta något för givet, avslutar Hallén.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar