Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Landslagsforward skadad när han spelade fotboll: ”Jag är besviken på mig själv”

Landslagsforwarden och Helsingborgs stjärna skadad i fotbollsmatch. En match han spelade utan tillåtelse från Helsingborg.

När FC Helsingborg ikväll möter Sirius på bortaplan får de göra det utan landslagsforwarden Jonathan Nilsson som är skadad. Det var på en fotbollsmatch i tisdags som oturen var framme för Nilsson när han drog axeln ur led vilket Helsingborgs-Dagblad var första att skriva om.

— Jag åkte på eget initiativ och spelade en kvalmatch i fotboll i gamla klubben i min hemort Kristianstad. De ringde och frågade om jag kunde vara med och dum som jag var tänkte jag inte steget längre och så var oturen framme och jag axeln gick ur led, berättar Nilsson till ibnytt.se

Att spela matchen var inte sanktionerat hos FC Helsingborg.

— Det var helt på eget initiativ. Jag skäms och jag är jävligt besviken på mig själv att jag inte kan tänkte längre än så. Det drabbar ju både mig men också laget och jag är besviken på mig att jag gör så mot laget. Vi går in i en jätteviktig period nu och då gör jag det här.

Hur länge Nilsson blir borta är än så länge oklart.

— Det är första gången jag drar axeln ur led och än så länge vet jag inte hur länge jag blir borta. Vår sjukgymnast i Helsingborg har kollat lite på det och jag ska träffa en specialist imorgon så efter det vet vi mer.

Förutom att det blir en stort tapp för Helsingborg så är Nilsson även högaktuell för att spela VM i Prag. Nu återstår att se vad det blir för rehabtid och då om en eventuellt VM-plats kan vara i fara.

— Det är svårt att säga något om en eventuell VM-plats är i fara just nu. Jag kan bara säga att jag är väldigt besviken på mig själv och det här var jävligt onödigt. Jag visst ju vad som stunder både landslags och klubbmässigt nu framöver, avslutar Nilsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar