FBC Kalmarsund

Nyanders straff avblåst – trots nya reglerna: ”Jag hänger inte med och fattar ingenting”

Trots nya straffregeln - Tim Nyanders straff avblåst.

Den nya straffregeln har varit ett hett diskussionsämne i inledningen av säsongen. Framförallt förändringen att bollen får dras bakåt har möjliggjort för zorrostraffar vilket vi också fick se under straffavgörandet i onsdagens match mellan Örebro och Kalmarsund.

I det avgörandet fick vi också, trots att det är nya regler se säsongens första straff som blev avblåst innan avslut. Det var när Kalmarsunds Tim Nyander skulle lägga sin straff som både han och bollen bytte riktning från målburen samtidigt vilket inte är tillåtet.

— De här nya reglerna som kommer och ändras hela tiden. Jag hänger inte med och fattar ingenting. Antagligen får man inte stanna, eller ja det var vad han sa till mig som förklaring i vilket fall. Men den här jävla golvzorron får man gärna göra. Den kan man lika gärna ta bort, säger Nyander som såg frågande ut när han blev avblåst.

Straffarna fortsatte och när det återigen var Nyanders tur så satte han sin straff. Till slut vann även Kalmarsund straffavgörandet.

 

— Det var skönt att få hänga tiden. Jag tror jag satt den första också om jag inte blivit avblåst men skönt att sätta en direkt efter och att vi tog två poäng till slut trots att vi inte var bra, säger Nyander.

TV: Se hela straffavgörandet här 

Nya straffregeln: ”Spelaren som utför straffslaget får spela bollen obegränsat antal gånger och ska röra sig kontinuerligt mot målburen. Med kontinuerligt avses att spelaren eller bollen inte får stanna eller byta riktning bort från målburen samtidigt.”

TV: Instruktionsvideo nya straffregeln – så här får straffarna slås

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar