Foto: Jonathan Rudman
FBC Kalmarsund

Straffrevansch för Kalmarsund & Nyander

Liten revansch för både Kalmarsund och Tim Nyander när Kalmarsund vann över Örebro i sjätte straffomgången.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
IBF Örebro
4 - 5(0-0,2-2, 2-2, 0-0. 0-1)
FBC Kalmarsund

Säsongen 2016/17 möttes Örebro och Kalmarsund i kvalet till SSL. Då vann Örebro den tredje avgörande matchen på straffar. Efter det har Örebro spelat en säsong i SSL och under onsdagskvällen var det dags för första mötet mellan klubbarna som under flera år kamperade mot varandra i toppen av Allsvenskan. Ett möte som även den här gången gick till straffar. Skillnaden var att Kalmarsund vann straffavgörandet.

— Ja en liten revansch kan man väl säga, säger Kalmarsunds Tim Nyander.

TV: Se straffavgörandet här

Den som missade straffen i kvalet 2016/17 som gjorde att Örebro vann var just Tim Nyander. Det var dock inget han hade i åtanke när han denna gång klev fram för att vara en av tre straffskyttar i Kalmarsund.

— Nej absolut inte. Det var två säsonger sedan och livet går ju vidare så att säga med nya chanser. Det var inget jag tänkte på innan straffarna eller efter heller. Men visst, det var väl lite skönt ändå att vinna idag med det i åtanke.

Det skulle krävas 6 straffomgångar innan det blev ett avgörande då Kim Nilsson satte sin straff och Kalle Bending-Sörling räddade. Innan dess hade Nyander först blivit avblåst i sin första straff för att sedan göra mål på sin andra.

— De här nya reglerna som kommer och ändras hela tiden. Jag hänger inte med och fattar ingenting. Antagligen får man inte stanna, eller ja det var vad han sa till mig som förklaring i vilket fall. Men den här jävla golvzorron får man gärna. Den kan man lika gärna ta bort, säger Nyander och fortsätter:

— Det var skönt att få hänga tiden. Jag tror jag satt den första också om jag inte blivit avblåst men skönt att sätta en direkt efter och att vi tog två poäng till slut trots att vi inte var bra, säger Nyander.

Spelmässigt var han dock inte nöjd.

— Jag tycker inte vi gör en bra match idag. Men visst med tanke på prestationen vi gör idag så är det väl ändå bra att vi tar två poäng. Vi visade styrka att ändå kunna plocka poäng och sedan avgöra.

Vad gör att ni gör en dålig match idag? 

— Jag vet inte riktigt. Vi hade en bra uppvärmning och känslan inför var som vanligt. Men vi var väl inte riktigt fokuserade när det väl drog igång. Samtidigt spelar Örebro smart, drar ner på tempot och vi går in i deras fälla lite och då får inte ut vårt spel.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar