Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Tvåsiffrigt för Sirius: ”Vi har hittat bra kemi”

Tvåsiffrigt för Sirius hemma mot Helsingborg.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IK Sirius IBK
12 - 2(4-0, 4-1, 4-1)
FC Helsingborg

Sirius följde upp helgens bortaseger mot Höllviken med att på hemmaplan besegra ett annat lag från Skåne. Det blev nämligen en rejäl storseger för när Helsingborg gästade IFU Arena.

— Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Vi lyckas även hålla i spelet hela matchen efter att vi startat bra i första perioden. Det är starkt av oss, säger Sirius Lukas Sjöblom.

Sirius skaffade sig en 4-0 ledning efter den första perioden. En ledning som utökades till totala 12-2.

— Det var viktigt för oss att fortsätta. Vi snackade om det i periodpauserna att vi ville fortsätta kliva på i spelet och inte dra ner på något bara för att vi hade stor ledning. Istället skulle vi tänka 0-0 och fortsätta trycka på för fler mål.

Målskyttet var utspritt på sex olika målskyttar där Mattias Jansson och Johan Eriksson gjorde flest med varsitt hattrick.

— Vi har hittat bra kemi i laget och i formationerna. Vi har hittat tillsammans som ett lag och då fungerar spelet bättre också.

I segern över Höllviken var det bara förstafemman som gjorde mål. Denna gång fick även tredjefemman med Sjöblom, nämna Jansson och Johan Widh komma igång med målskyttet vilket blev ett nytt kvitto på att ändringarna som gjordes under landslagsuppehållet har fallit väl ut.

— Ja det var kul att det fungerade bra för oss idag. Vi har ju tränat i de här formationerna i två veckor och hittat bra kemi och vet vad vi vill skapa för lägen. Vi har bra förståelse för varandra och idag blev det ju några mål även av oss. Framförallt så kompletterar vi varandra bra med några stora och starka grabbar, spelfördelare och målskyttar.

Säsongens tredje trepoängare för Sirius som alltså vunnit de två senaste matcher.

— Viktiga poäng för oss. Det är två lag som förmodligen komma i ligga runt vår position i tabellen och det gör det till otroligt viktiga matcher. Vi snackade mycket om just att det var en jätteviktig match för oss.

Lukas Sjöblom själv som är ett av nyförvärven inför den här säsongen gjorde sitt andra SSL-mål.

— Det börjar kännas helt okej faktiskt. Jag känner att det släpper mer och mer och när det gör det så kommer man in i det och allt rullar på lite mer som man är van vid, avslutar Sjöblom.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar