Foto: Per Wiklund
FC Helsingborg

Henriksson matchvinnare med första målet

Lindås Rastas Oskar Henriksson matchvinnare med säsongens första mål.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
FC Helsingborg
2 - 3(1-0, 0-1, 1-2)
Lindås Rasta IBK

Säsongens andra seger för nykomlingen Lindås Rasta efter att Oskar Henriksson klivit fram med drygt minuten kvar i matchen mot Helsingborg och gjort 3-2.

— Jag fick en fin passning från David Fredriksson och jag är väl inte direkt känd för mitt bågskott men ibland händer det. Riktigt skönt när den satt även om det blev lite svettigt i sista minuten efter. Men skönt både att sätta sen och att ta tre poäng. Det var vi välförtjänta av idag, säger Henriksson.

Målet för Henrikssons första för säsongen. Ett lägligt tillfället att spräcka målnollan.

— Det har gått lite troll i mitt målskytte. Jag är väl ingen stor målskytt och det är ju inte den rollen jag har heller. Men lite mål och poäng brukar det bli. Nu har inte poängskörden varit något att skryta om direkt och även om det inte är det som är min främsta uppgift så är det skönt när första sitter.

Matchen i sig var dock inte lika upplyftande som Henriksson mål.

— Det var väldigt tempofattigt idag och det var nog inte så kul att titta på. Vi försökte dra upp tempot och spela anfallsinnebandy men Helsingborg ville inte bjuda till alls utan hålla nere tempot. Men vi fick vara vaksamma på deras kontringar och de har ju några bra rightskyttar. Det blir ju en annan typ av match idag och jag tycker det är starkt av oss att kunna vinna och komma tillbaka. Det var tufft mentalt efter tappet mot Mullsjö.

Tre poäng vilket innebär att Lindås Rasta nu bara ligger en poäng efter FC Helsingborg på söker mark.

— Väldigt viktiga poäng för oss mot en direkt konkurrent i tabellen. Vi visar att vi kan vinna den här typen av matcher och hitta en väg. Men nu är det match på onsdag idag så det är inte läge att öppna upp champagnen bara för att vi vinner utan det blir att ladda om

Henriksson som är tillbaka i SSL efter några år i Schweiziska ligan.

— Det är väldigt kul att vara tillbaka. Det är ett väldigt härligt gäng och många kompisar från juniortiden som samlats och spelar här. Både för mig och för laget har det varit lite upp och ner. Vi har en ganska hög högstanivå när vi kommer upp i nivå men samtidigt är vi dåliga när vi inte är där. Vi kommer inte vinna matcher om vi sviktar så mycket utan måste bli bättre på att vara bättre i hela matcher och höja lägstanivån på våra insatser.

Har det varit en omställning att komma tillbaka? 

— Jag är ju van från förr då jag har många säsonger så jag vet vad det handlar om. Men visst det är lite mer böljande i Schweiz och det passar väl min spelstil lite bättre egentligen. Mina prestationer har svängt de också med några matcher som varit jättebra och tvärtom. Skönt med 3 välbehövliga och välförtjänta poäng idag, ett avgörande mål och starkt att vi hittade en väg att vinna, avslutar Henriksson.

 

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar