Foto: Per Wiklund
Jönköpings IK

Tvåsiffrigt igen för Storvreta: ”Många sprang runt med stora leenden”

Tvåsiffrigt igen för Storvreta. -Det var kul att se att så många sprang runt med stora leenden och lira ut idag. Ett gott tecken på att vi gör mycket bra, säger Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Storvreta IBK
11 - 6(2-3, 5-1, 4-2)
Jönköpings IK

Seger med 14-8 i torsdags mot Växjö. Under söndagen besegrades ett annat smålandslag när Storvreta på hemmaplan vann över Jönköping med 11-6. Det var dock underläge efter matchens första period.

— Jag tycker att vi börjar matchen jäkla bra första fem minuterna. Sedan blev det väl lite känslan av att det här har vi och det var ingen som klev fram riktigt i första perioden. I andra var det något helt annat. Vi sprang mer, hjälpte varandra bättre och spelade ett annat spel. Andra perioden är bland de bästa i år, säger Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson.

I den andra perioden drog hemmalaget ifrån till 7-4 och matchen satte sig till favör för hemmalaget. Till slut blev det seger med 11-6 och Albin Sjögren gjorde hattrick.

— Han är grymt viktig får oss. Alla mår bra när han producerar och gör mål. Skönt att han fick sätta tre idag och idag blev det ju lite annorlunda. Ofta är det ju kliniska avslut på skott men idag fick han ju köra en solo-mål också. Kul för Albin att visa upp det också.

Tvåsiffrigt för andra matchen i rad och återigen var målskyttet utspritt i laget.

— Jag tror att vi alltid kommer skapa mycket chanser för att göra många mål. Vi har så bra skills i det här laget och så hög kvalité att de förutsättningarna finns i varje match. När vi då får bra stäm så får vi mycket mål. Jag skulle inte säga att det är tillfällighet just nu utan vi kan göra mycket mål i alla matcher med det här laget.

Känslan är dessutom att regerande mästarna Storvreta börjar hitta rätt spelmässigt. I inledningen av säsongen lyfte flera spelare upp att det var mycket nytt från ledarstaben.. Nu börjar Andreas Harnesk och Kristoffer Widlundhs nya tankar sätta sig.

— Det är ju alltid så när man får en ny tränare att det är mycket att gå igenom och Koffe och Harnesk vill ju komma in med sina tankar och sitt spelsätt. Det tar ett tag för oss att lära känna den spelstilen men nu börjar vi få koll på det. Vi har känt en väldigt bra känsla ett tag nu faktiskt och känner att vi blir bättre och bättre. Vi är på gång och många spelare är heta. Det var kul att se att så många sprang runt med stora leenden och lirade ut idag. Ett gott tecken på att vi gör mycket bra. Det gillar jag, säger Samuelsson.

TV: Se målen från matchen här 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar