Pixbo Wallenstam IBK

Juridiska nämndens beslut – Östholm avstängd

Juridiska nämnden har tagit beslut gällande avstängning för Pixbo Wallenstams Martin Östholm.

Pixbo Wallenstams Martin Östholm har anmäldes till juridiska nämnden (JN) efter en situation i onsdagens match mot Höllviken. En situation som inträffade i matchesn första minut där Martin Östholm till synes rappar Höllvikens Fredrik Sjöstedt vilket går att se i spelaren ovan. Först anmäldes Östholm till videogranskningsgruppen som tog ärendet vidare till anmälan där JN som tog beslutet att stänga av Östholm under utredning. Nu har JN tagit beslut i ärendet och stänger av Martin Östholm i två (2) seriematcher.

Så här skriver Juridiska nämnden i beslutet:

”Vid bedömningen har JN särskilt beaktat att handlingen sker medvetet och respektlöst då Östholm följer motspelaren med blicken innan dess att han angriper denne med klubban som tillhygge. Kraften i slaget är emellertid låg och spelaren kan delta i spelet kort därefter.

JN anser att Martin Östholms förseelse bör omfatta en avstängning motsvarande tiden för två (2) seriematcher beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället. JN noterar att Martin Östholm sedan den 2 november 2018 varit avstängd under utredning och att denna tid ska inräknas i den slutgiltiga avstängningsperioden.

JN beslutar att stänga av Martin Östholm fr.o.m. 2 november t.o.m. 8 november 2018. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

I beslutet går att läsa hur Martin Östholm själv ser på situationen:

”Martin Östholm anser att videogranskarens bedömning är felaktig. Han bryter bollen i Höllvikens kontring, går framåt och passar ut bollen på kanten, han för då en tackling i sidan (revbenen) av kroppen. När han ska fortsätta sin löpning har han fastnat lite i en Höllvikenspelare och drar loss sin klubba, samtidigt som han springer framåt och vänder sig (roterar kroppen) om för att se vart bollen och medspelarna är, han har blicken riktad ut mot kanten och träffar då Höllvikenspelaren med klubban på benet. Det är olyckligt men det är inte hans avsikt att klubben ska träffa motspelaren som strax är upp på benen igen och kan spela resterande del av matchen utan synbara problem”

Martin Östholm var avstängd under utredning vilket innebar att han missade helgens match mot Kalmarsund. Avstängningen på två matcher innebär att Östholm även är avstängd i torsdagens match mot Dalen.

LÄS MER: Östholm avstängd under utredning – dock inte Höllviken som anmält

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar