Foto: Fabrice Duc
Landslag

Förbundskaptenen: ”Hon har verkligen tagit för sig”

19-åriga Moa Gustafsson debuterade och får beröm av förbundskaptenen.

I Sveriges trupp i helgens Euro Floorball Tour fanns tre debutanter i Myra Aggestål, Moa Svanström och Moa Gustafsson. Gustafsson som gjorde a-landslagsdebut endast 19 år gammal.

– Moa bidrog mycket till att Sverige spelade hem guldet i U19-VM i maj och har startat upp säsongen starkt i sitt KAIS Mora. En smart spelare som är bra på små ytor, i duellspelet både med och utan boll. Hon är orädd och vågar bryta in på egen hand, men också med finess göra ett instick till en lagkamrat, sa förbundskapten Åsa Karlsson inför helgens matcher. 

Gustafsson själv såg fram emot debuten inför turneringen.

— Det kommer framförallt bli otroligt lärorikt att spela med de bästa i hela världen. Bara att träna och spela och se hur de löser olika saker jag fram emot. Jag ser det som en lärorik erfarenhet och självklart ska jag försöka göra så bra jag kan nu när jag får chansen, sa Gustafsson inför turneringen.

Väl på plats tog hon för sig direkt och gjorde mål både mot Schweiz och i dagens match mot Finland. 2+2 av Gustafsson och beröm av förbundskapten Åsa Karlsson.

— Hon har varit orädd under turneringen och vågat utmana i sitt spela både med utan boll i duellspelet. Vi ska ha med oss att det är en stor skillnad från U19-landslaget och damlandslaget, i synnerhet i matcher som mot Finland. Men Moa har gjort det bra och visar att hon kan vinna dueller även här. Idag vinner hon till exempel en duell mot My Kippilä och spelar fram Stephanie Boberg.

TV: Se målen från matchen mot Schweiz där Gustafsson gör sitt första a-landslagsmål 

— Hon har verkligen tagit för sig och använt det hon är duktig på. Hon visar även att hon är bra i vårt presspel och har bra spelförståelse. Framförallt så har hon varit orädd och tagit för sig direkt vilket varit väldigt kul att se, säger Karlsson.

LÄS MER:

LÄS MER: Tre debutanter i truppen till EFT 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar