Höllvikens IBF

Gustafssons målhälsning till familjen: ”Kollade på AC/DC”

Storseger för Storvreta och målgest av Tobias Gustafsson som berättar om hälsningen till familjen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 14:00
Höllvikens IBF
2 - 12(0-4, 1-6, 1-2)
Storvreta IBK

När Höllviken tog emot regerande mästarna Storvreta handlade det mesta om bortalaget. Storvreta tog ledningen med med 4-0 efter första perioden och matchen utvecklade sig till em storseger 12-2.

— Skönt med vinst inför uppehållet och att vi kunde göra mycket mål framåt och samtidigt släppa få mål bakåt. Det ger en go känsla att ta med sig under VM-uppehållet, säger Storvretas Tobias Gustafsson.

— De ligger och vill kontra på oss vilket gör att vi får ha väldigt mycket boll och trycka ner Höllviken. Idag ville vi springa mycket och röra runt i gryta i offensiv zon och det fungerade bra. Då får vi bra utdelning från start och idag är vi bättre i allt.

Storvreta skapade mycket chanser matchen igenom. Victor Andersson, Jimmie Pettersson, Albin Sjögren och Henrik Stenberg gjorde två mål var. Även Tobias Gustafsson gjorde mål när han satte 10-1 i slutet av andra perioden. Därefter kändes matchen avslagen och Storvreta kontrollerade egentligen bara segern.

— Vi ville gasa vidare egentligen. Men det är svårt när man har en sådan stor ledning och matchen känns klar. Det hade ju varit bra om vi gjort 5-6 baljor till men samtidigt gör vi en väldigt bra match idag.

Firandet vid Tobias Gustafssons mål stack ut, rockfingrarna vilket vill säga är pekfingret och lillfingret åkte upp i luften i en målgest.

— Den har kört hela säsongen och jag är väl inte först med den. Jag tror att Persson i Höllviken gör en likadan. För mig är det en grej med familjen. De sitter alltid och kollar och när man väl gör mål så vill jag skicka en hälsning.

Vad ligger bakom att det är ett rocktecknet? 

— Det har blivit den hälsningen. Jag och farsan var i Italien och kollade på AC/DC och där någonstans växte det fram, att fortsätta rocka på liksom. Jag gör ju inte så många mål så den får inte användas så ofta. Idag hade jag ju inte koll på kameran så det blev fel håll först. Men jag fick till hälsningen och fler ska det bli.

Målet var Gustafssons nionde för säsongen och formen är god inför det stundande VM i Prag.

— Jag har väldigt god känsla inför VM. Jag har spelat bra de senaste matcherna och känner mig i riktigt bra form. Det ska bli kul att åka iväg nu och ladda för VM.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar