Foto: Per Wiklund
Grupp B

Hill: ”Vi kommer inte backa undan”

VM-premiär 15:00 och repris på VM-finalen. Då vill Hill inte ha en match som går över gränsen.

Repris på VM-finalen 2016, en försmak av vad som komma skall senare i turneringen och en chans att sätta sig i respekt. VM-premiären mot Finland blir en viktig start på VM i Prag och Sverige går in i matchen med fem vunna matcher och en förlust de senaste två åren.

— För det första så är 5-1 i matchen något vi inte vill vara utan. Det är bättre att ha det än att inte ha det. Men nu är det ju lite annorlunda än det varit tidigare. Hur mycket det kommer skiljer får eftermiddagen utvisa men visst kommer det bli en annan typ av match när det är VM jämfört med EFT. Jag kan tänka mig att det kommer vara ett mer fysiskt spel och två lag som hårdare vill markera närvaro, säger Hill.

2014 spelade Sverige och Finland i samma grupp och då blev det en en väldigt fysiskt match på gränsen till ful. Mika Kohonen flaggade igår för att det kan bli något liknande. Ett spel som Hill inte vill se, även om Sverige kommer svara upp om så krävs.

— Så hoppas vi inte att det blir såklart. Vi kommer inte backa undan men vi ska inte vara drivande att det blir någon innebandy som det var på det sättet. Det var ju inget vidare att se faktiskt. Vi ska spela vårt spel och såklart kommer det bli viss tuppfäktning. Men att det ska bli ett spel som är över gränsen är inget vi vill vara drivande till. Men vi backar inte undan.

Istället vill Hill se ett spel som Sverige jobbat med de senaste två åren.

— Vi vill komma ut rätt i alla delar i spelet. Det viktigaste är att få med sig en bra känsla ifrån matchen. Att vi skapar bra chanser offensivt och att det defensiva spelet fungerar som vi önskat. Vi får gärna göra något mål i PP och även hålla tätt i boxplay. Vi vill ju vinna såklart men framförallt är det känslan vi söker. Allting behöver inte sitta idag.

Sitter inte väldigt mycket redan med tanke på senaste EFT? 

— Jo men samtidigt tycker jag att resultatet var lite missvisande i de matcherna. Både matchen mot Schweiz och mot Finland tycker jag när jag står i båset och när jag tittar på det i efterhand att matcherna inte är så klara som resultatet visar. Vi vinner rättvis men marginalen blev större än hur matchen var. Vi kan inte förvänta oss att det blir samma här.

Vilka femmor som spelar mot Finland släpps klockan 14:00. Men mycket talar för att en ”tyngre” femma med Jonas Adriansson som center tillsammans med Kim Nilsson och Johannes Larsson. Förmodade backar är Mattias Samuelsson och Rasmus Sundstedt. En viktig femma mot ett motstånds som Finland.

— En sådan typ av femma blir Viktig. Finland är ju ett starkt lag som till stor del spelar man-man och då handlar det ju om att vinna sin en mot en duell. Där är det inte alltid vi kan finlira igenom ett man-man försvar utan det kan krävas att man måste bryta sig loss på egen hand och skapa dina egna ytor och dina egna målchanser. Lyckas du slå ut din spelare så har du ofta ett kanonläge, säger Hill.

LÄS MER: Kohonen: ”Man vinner inget VM-guld i första matchen”

TV:: Flera rekord att slå för Kim Nilsson

Rudman: Som upplagt för sagornas VM – men då blir det inget guld till Sverige

TV: Se matchen Finland-Sverige här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar