Foto: Per Wiklund
Grupp B

Väskan packad – Wilhelmsson kallas in till VM: ”Det har gått snabbt”

Johannes Larsson tvingas lämna återbud till VM. Johannes Wilhelmsson ersätter.

Inför VM-premiären tvingades Sveriges Johannes Larsson lämna återbud till VM.

– Det är av personliga skäl som jag inte vill fördjupa mig i, av respekt för hans familj. Det är deras önskemål. Jag hoppas att det stannar där också, utifrån sett. Det är jättetråkigt och vi hade hoppats att det skulle gå att lösa, men det blev definitivt under dagen, säger förbundskapten Mikael Hill , säger förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se 

Ersättaren som kallas in är Höllvikens Johannes Wilhelmsson.

— Såklart jättetråkigt för Larsson och det går inte att undvika att tycka synd om honom. Men för egen del blir det skitkul. Jag var besviken när jag inte blev uttagen och det ska bli jättekul att åka ner, säger Wilhelmsson.

Wilhelmsson fick beskedet på lördagsmorgonen. När vi når honom sitter han på flygplatsen väntades för att åka till Prag. Han beräknas anlända under lördagskvällen.

— Det har gått snabbt nu. Jag fick väl beskedet för 3-4 timmar sedan och har bara hunnit packa och komma till flygplatsen. Jag har väl inte riktigt hunnit ställa om hjärnan.

Wilhelmsson har varit med i landslagstruppen till och från under Mikael Hills tid som förbundskapten. Han har varit med de flera läger det senaste året och var med i EFT i oktober.

— För mig handlar det om att åka till VM för att få ut det bästa av både mig själv och bidra så mycket som möjligt till laget. Spelmässigt ska jag göra det jag är bra på och bidra så mycket jag kan mot ett VM-guld.

Hur är formen? 

— Vi har ju varit lediga i två veckor nu. Jag har tränat på egen hand i både styrka och löpning men inte så mycket innebandy. Så vi får väl se hur det ser ut i starten. Men jag är helt klart redo och har haft en bra höst.

LÄS MER: Sveriges startlag mot Finland 

TV: Se matchen här 

LÄS MER: Förbundskapten Hill inför matchen: ”Vi kommer inte backa undan” 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar