Foto: Magnus C Lydahl
Endre IF

Målsuccé för Roos på nya positionen

Uppflyttad som center - då lossnar målskyttet för Elin Roos.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Endre IF
8 - 6(3-2, 2-3, 3-1)
IBK Göteborg

Mot IKSU för en dryg vecka ändrade Endres tränare Alexander Brinkmann om i formationerna och satte upp Elin Roos som center. En positionsbyte som blivit en stor succé då Roos blivit målskytt i varje match sedan dess. I fredags låg Roos själv bakom vändningen mot Täby med ett hattrick och när Endre vann över Göteborg så blev Elin Roos på nytt målskytt från sin centerposition.

— Det har känts väldigt bra. Det är roligt att komma lite högre upp i banan och närmare målet. Det är en liten omställning men inte så mycket ändå då rollen är ganska lik en högerback nu när vi ändrat om vårt försvarsspel så jag känner mig bekväm, säger Roos.

När Elin Roos värvades till Endre gjorde hon det som forward så erfarenheten att spela mer i offensiv zon finns där. Så även målskyttet. På  tre matcher som center har Roos gjort fem mål, hennes fem första för säsongen.

— Det är jätteskönt att det lossnat direkt. Jag hade ju inte gjort något mål innan matchen mot Iksu så det var välbehövligt för självförtroendet.

Matchen mot Göteborg vann Endre med 8-6. Roos var inte helt nöjd med spelet.

— Vi får inte till vårt spel riktigt och är väl inte där vi vill vara idag. Det känns som att vi ställer ut skorna lite grann. Men starkt ändå att vinna eftersom vi ligger under i tredje.

Endre tog ledningen från start. En ledning som kvitterades två gånger i den andra perioden och Endre kom inte riktigt loss.

— Vi kommer ut starkare i andra där vi lyfter oss. Men vi får inte riktigt det där rycket och vi bjuder in de lite hela tiden. De är bra på att kontra. Men skönt att vinna, säger Roos.

Till slut blev det alltså seger som ligger femma i tabellen på 24 poäng. En poäng efter Täby.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar