Foto: Martin FLOUSEK
Grupp B

Kronberg: ”Jag vill ha ett annat avslut”

Norges stjärna Ketil Kronberg gör sitt tionde VM.

VM 2000 gjorde Ketil Kronberg VM-debut för sitt Norge. Här på plats i Prag vid VM 2018 gör Kronberg sitt 10:e VM.

— Jag är förväntansfull på detta mästerskapet eftersom jag nästan missade VM sist. Nu har jag fått vara med hela vägen och kunnat ladda upp som vanligt utan att behöva tänka på andra saker. Jag tror det kommer bli ett fantastiskt mästerskap både för oss som lag och för mig, säger Kronberg.

VM för två år sedan i Riga blev speciellt för Kronberg då han även blev pappa i samband med VM och missade stora delar av mästerskapet. Det skulle då vara hans sista VM då han slutade i landslaget efter turneringen. Beslutet ändrades och nu ska Kronberg göra ett ”riktigt VM”.

— Det är väl lite det som gjorde att jag ville göra comeback. Det blev lite halvt sist och jag vill ha ett annat avslut. Sedan har man hört mycket om VM i Prag och att de har satsat mycket så jag ville få åka med och uppleva det här.

Är det ditt sista VM? 

— Nja alltså logiskt så är det väl det och det kan nog bli så. Men man vet ju aldrig, det har jag ju lärt mig. Men det är inte så att så länge jag spelare innebandy så ska jag vara med i landslaget. För mig handlar det om att få ihop det med familjen och det kan bli så att om jag ska lägga tiden som krävs för SSL så kanske jag får offra landslaget. Det kanske behövs också för att släppa fram lite yngre förmågor.

Formen som Kronberg har med sitt till Prag är god både fysiskt och spelmässigt.

— Det har ju varit tätt med matcher i höst i SSL och många bussresor för oss. Jag var lite sliten men jag tog veckan innan vi åkte ner för att vila upp mig och förbereda mig på bästa sätt. Väl på plats så är det inga konstigheter. Här tränar vi lätt om dagarna, man kan vila och äta ordentlig och sova tidigt för att ladda upp på bästa sätt. Lägg där till adrenalinet som alltid kommer gratis på ett mästerskap och jag tänder till lite extra.

Norge inledde med att vinna över Danmark med 9-3. Kronberg tror att Norge har bra chansen i turneringen.

— Det gäller att vi nyckelspelare levererar. Gidske där bak blir superviktig och vi har två bra målvakter. Offensivt har vi spelare som Markus Lindgjerdet, Ole Mossin, mig själv och ett par andra som behöver leverera. Känslan är att vi har fått ihop en bra grupp och vi har kul ihop. Det och ett bra spel kan räcka långt.

 

Hur långt? 

— Vi går för en femteplats. Det är tuff konkurrens på länderna 5-10 men vi har bra chanser. Ser vi till topp fyra så finns det skrällchanser för oss i enstaka matcher. Det är starka nationer men når vi toppen så kan vi säkerligen störa.

Ett tionde VM för Kronberg, ett sista VM, ett VM som han hoppas blir speciellt.

— Det är häftigt att gå in här i arenan med publiken och trycket som blir. Man känner glädje och att man vill fortsätta visa och hjälpa laget. Jag känner ingen press på mig utan i van i rollen från Dalen att man drar ett stort lass. Här på plats ser jag till att njuta och spela så bra som möjligt, säger Kronberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar