Foto: IFF
Sverige

Hill om kvartsfinalmotståndarna: ”Förvånande att de slog Tjeckien”

Sveriges kvartsfinalmotståndare blir Lettland.

Som gruppvinnare i grupp B är Sverige klara för kvartsfinal på fredag klockan 15:10 i O2 Arena. Under fredagsförmiddagen blev det klart vilka Sverige möter i kvartsfinalen. Detta efter att Lettland vunnit över Slovakien med 6-1.

— Lettland är ett fysiskt lag med stora starka spelare som kan spela mycket på kraft. De gjorde ju en fantastisk insats mot Tjeckien här i söndags. Fick väl betala dyrt när de hade tidig match dagen efter mot Tyskland. Det blir lite annat än mot Norge och Danmark såklart eftersom de spelare mer fysiskt och lite rakare på kassen, säger Sveriges förbundskapten Mikael Hill.

Något mer i deras spel som ni kommer lägga tid på?

— Nej inte direkt. Vi kommer såklart titta på deras special team och de delarna men annars är det att vi ser att de går rakt på kassen med mycket spelvändningar och är de är ju tunga fysiskt.

Lettlands turnering inleddes med att de förlorade mot Schweiz med 3-7. Därefter skrällde de och slog hemmanationen Tjeckien med 4-3 och skapade sig goda möjligheter för en andra plats i gruppen vilket skulle skaka om slutspelsträdet rejält. Den möjligheten lyckades de inte ta när de förlorade mot Tyskland med 4-5 och därmed slutade fyra i gruppen.

— Ja verkligen förvånande att de slog Tjeckien. Men med det sagt så gjorde de en bra match mot Schweiz också. Det var imponerande av de att komma tillbaka på det sättet. Men tråkigt för Lettland att de inte lyckades knyta ihop det i sista gruppmatchen. Det är ju så och det svänger snabbt.

Ett bättre Lettland än för två år sedan? 

— Ja det skulle jag nog säga. Jag tycker det, mycket baserat på matchen mot Tjeckien och det jag såg på Schweiz också, säger Hill.

TV: Så här såg det ut när Lettland vann över Slovakien

LÄS MER: Hela listan – spelarnas rumsfördelning 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar