Landslag

Johansson hyllar klacken: ”Nu ökar vi”

Ett gult hav börjar formas i Prag. Emil Johansson hyllar och skickar uppman inför semifinalen.

Igår slogs publikrekordet för totala antalet åskådare i ett VM och när Sverige idag klev in i slutspelet mot Lettland hade även de svenska fansen anlänt till O2 Arena. Sångerna hördes redan innan matchstart och även spelarna kände av stödet på planen.

— Jäkligt roligt att det börjar komma supportrar nu. Det blir ett extra stöd såklart och när man hör svenska ramsor så boostar det upp. Det vet vi som har mycket publik hemma i ligan också. Man blir bättre av det, säger Emil Johansson.

En större del av den svenska publiken som är på plats hade samlats vid ena kortsidan och avslutade matchen med att sjunga ”Stå upp vi är gul och blå”.

— Man märker av det framförallt på uppvärmningen och efter matchen. Under just spelet så sållar man bort mycket och är inne i fokus i matchen. Men under uppvärmningen var det härligt att se att det blivit fler på läktaren. Man får en extra go känsla i kroppen när man ser det gula havet.

Vad kan det innebär för semifinal och final?

— Mycket såklart. Vi vet att det kommer komma mycket svenskar och mycket nära och kära som kom igår och idag så det betyder väldigt jäkligt mycket och kan vara det där lilla extra som avgör.

Vill du skicka någon hälsning till fansen? 

— Nu ökar vi och då ökar dem hoppas jag så nu kör vi, avslutar Johansson.

TV: Här sjunger svenska klacken 

LÄS MER: Dubbla publikrekord i Prag 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar