Foto: IFF
Sverige

Sverige går in i slutspel: ”Går att ta på känslan”

Sverige mot Lettland, då höjer Sverige pulsen.

Sverige går in i VM-slutspelet mot Lettland. Laget gör det med en väldigt god känsla efter tre gruppspelsmatcher.

— Ja det är en väldigt fin känsla. Går man tillbaka till 2016 i Riga så var det inte såhär. Då var det mycket mer snack efter varje match vad vi kunde göra bättre. Vi snackar ju naturligt vis om det här också men det har varit väldigt positiva samlingar där ledarstaben är nöjda med oss. Vi har känslan att det rullar på och det är skönt att leva i det, säger Kim Nilsson.

Kan man beskriva känslan som infinner när det nu blir slutspel?

— Vi märker på oss själva att det syns i ögonen. När det var anhörighetsfika igår så blev det tydligt att det nästan går att ta på känslan att det är något nytt nu när det är slutspel. Alla vet vad som komma skall och det är skillnad mot för några dagar sedan.

Spelmässigt efter gruppspelet?

— Det blev en fin match mot Finland. Johan Samuelsson tog snacket inför tredje att vi behöver göra tre mål och han gör det väldigt bra där. Vi lyckas göra det tillsammans och vinna och har tagit turneringen därifrån.

Kim Nilsson som har spelat med flera olika kollegor störs inte av förändringarna.

— Det är många matcher och bara bra spelare i truppen så det fungerar bra. Det tar på krafterna att spela så intensivt så det är bra att vi blandat runt. Vi har en stor trygghet i gruppen där vi spelat i olika konstellationer tidigare så det blir inte direkt nytt när vi ändrar om. Se på när jag spelare med Sundstedt och Samuelsson. Även om det är en plan B så har är vi väldigt trygga tillsammans.

I det Lettland som Sverige möter spelar Toms Bitsmanis som tidigare spelat i Nilsson klubblag FBC Kalmarsund.

— Det man vet om Lettland är att de alltid varit ett fysiskt lag. Vi fick lite ny information igår och de har byggt på med några unga spelare som spelar mer tekniskt i en fin kombo. Lettland har gjort framsteg och vi ska ha med oss att de har slagit Tjeckien här för några dagar sedan så vi vet att de kan störa de stora nationerna. Vi måste vara vakna idag, säger Nilsson.

LÄS MER: Förbundskapten Hill om kvartsfinalmotståndarna 

TV: Se matchen mot Lettland här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar