Foto: Per Wiklund
Sverige

Sverige till semifinal – avgjorde tidigt mot Lettland

Sverige avgjorde direkt mot Lettland - klart för semifinal mot Schweiz.
Serie: VM 2018. Matchstart: 15:10
Sverige
14 - 1(7-0, 5-1, 2-0)
Lettland

Det fanns ett möjligt inför kvartsfinalen mot Lettland. För bra några dagar sedan vann nämligen Lettland över hemmanationen Tjeckien och visade då upp att de kan skrälla mot topp 4-nationerna. Det hotet tog Rasmus Enström död på efter 23 sekunder när han fint framspelad av Emil Johansson gjorde 1-0.

TV: Se Sveriges 1-0 mål här 

Efter det var målskyttet igång och Sverige pumpade på i 60 minuter mot det Lettiska målet.

— Vi sa att det här en match vi ska vinna och att vi ska ut och vara ödmjuka men också att vi försöker stänga matchen så tidigt som möjligt och verkligen pumpa ner dem och det gör vi också på ett jättebra sätt. Klyschigt men vi följer vår gameplan och det gör vi bra, säger Kasper Hedlund.

1-0 till blev till 7-0 efter den första perioden och efter 60 minuter skrevs slutsresultatet till 14-1. Återigen levererade Falunfemman många poäng. Mot Lettland gjorde de sju poäng.

— Vi har bra flyt och framförallt känns det som att vi kan möta olika typer av försvar, vi kan spela långa och korta anfall och vi kan spelvända på många olika sätt vilket känns väldigt bra, säger Hedlund.

Kasper Hedlund gjorde även sitt första VM-mål i karriären.

TV: Hedlund om målet: ”Jag nyper den på utsidan” 

En femma som inte kommit igång lika bra är Sveriges andrafemma där Alexander Rudd och Albin Sjögren idag hade Jonas Adriansson mellan sig som center. Förutom ett straffmål av Alexander Rudd så gjorde den femman två mål, ett av Albin Sjögren och ett av backen Tobias Gustafsson.

— Ja vi har mer att ge poängmässigt. Vi har haft lite olika konstellationer också men det är som du säger att vi har det där sista kvar. Idag blir det lite så att när det stod 7-0 på tavlan så försökte vi passa in bollen istället. Det gör man ju inte riktigt när man möter Schweiz eller när det står 3-1. Så det är lite enklare att spela då, säger Alexander Rudd.

Även på läktaren har trycket ökat med flera svenska supportar på plats.

— Jäkligt roligt med så mycket folk här. Det blir ett extra stöd såklart när man hör svenska ramsor. Det boostar upp, säger Emil Johansson.

LÄS MER: Johansson hyllar klacken: ”Nu ökar vi” 

Semifinalen spelas under lördagen mot Schweiz klockan 19:30.

TV: Se målen från seger över Lettland här

BILDEXTRA: Sverige-Lettland

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar