Foto: Per Wiklund
Landslag

KLART: Beslut om förslaget om ändrad speltid

IFF informerar om hur arbetet fortsätter med förslaget om ändrad speltid och minskade spelartruppen.

En stor diskussion inför VM i Prag var arbetet som kallas för ”Future of Floorball” där Internationella Innebandyförbundet (IFF) tillsammans med sina medlemsländer bland annat diskuterat att ändra speltid till 3×15 minuter och färre antal spelare på bland annat landskamper. En diskussion där Svenska Innebandyförbundet bland flera varit negativa till en förändring och då framförallt att genomföra en förändring utan djupare analyser. Under lördagen höll IFF:s ordförande Tomas Eriksson tillsammans med generalsekreterare John Liljelund en presskonferens för att uppdatera om vad medlemsmötet General Assambly (GA) hade beslutat i frågan om ”Future of Floorball”

— Vi har beslutat att börja med att testa olika möjligheter för sporten för att utveckla den innan vi tar beslut. Därför kommer vi från 2019-2021 testa olika saker av innebandyn och då pratar vi inte bara om speltid och antalet spelare. Det var även förslag från Finland om att spela mixad innebandy samt andra förslag, sa John Liljelund på presskonferensen.

Testerna kommer bland annat genomföras på landslagsnivå med maximalt 22 representanter i varje land (17 spelare och 5 ledare). Speltiden som ska testas är 3×15 minuter med 10 minuters paus.

— Medlemsförbunden har även möjlighet att komma in med egna förslag på förändringar de vill testa och vi ska även föreslå saker från IFF. Färre antal spelare och minskad speltid är en av sakerna.

En stor del i att utveckla sporten är för att få den att växa ytterligare.

— Vi gör detta för att växa till en större global sport. Ett av de stora problem för att komma med i OS är antalet spelare innebandyn skulle kräva. Vi kommer inte kunna ta oss till OS med så många spelare.

Efter tester och analyser kommer GA vilket är det stora medlemsmötet som genomförs vartannat VM att ta beslut om eventuella förändringar. År 2022 kommer beslut efter testanalys att göras.

Sverige har tidigare varit negativa till ändrad speltid:

LÄS MER: SIBF tror inte på ändringar 

RUDMAN: Nej nej nej, hur mycket ska vi ändra för en OS-plats?

LÄS MER: IFF backar – ändrar förslaget om ändrad speltid

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar