Foto: Per Wiklund
Sverige

Från straff till final – så här laddar Sverige

Mattias Samuelsson ger oss en inblick i timmarna från Enströms straffavgörande till matchstart i VM-finalen mot Finland.

Cirka 22:30 lördagskvällen avgjorde Rasmus Enström semifinalen mot Schweiz i den femte straffomgången. Idag 16:00 är det matchstart i finalen mot Finland.

— Man har en bra känsla. Jämför den här känsla igår när man går in i en semifinal, man vet att förlorar man den så är man unikt dålig. Det är en klassiskt ångestmatch i en semifinal. När man städat av den så känns det ganska skönt. Man har ju lagt när jäkligt mycket hårt jobb i två år för att få möjligheten att ta revansch mot Finland, säger Mattias Samuelsson.

Meste landslagsspelaren Mattias Samuelsson som idag gör sin sista VM-match ger oss en inblick i hur Sveriges timmar sett ut efter segern i semifinalen:

22:30 – Rasmus Enström avgör
22:45 – Intervjuer i Mixed Zone
22:45 – Yoghurt, nerjogg och strechning
23:00 – Käk på hotellet i konferensrummet

— Vi försökte prata lite om matchen men det var redan där att man blickat framåt mot finalen. Vi ville ha laget direkt i vilka som skulle spela och det fick vi en halvtimme senare i facebookgruppen. Efter det var det upp på rummet och försöka sova.

03:00 – Mattias Samuelsson somnar

— Det blev sent men egentligen är det skit samma. Man behöver inte sova inför en sådan här match. Det är tankar både på det som har varit och det som komma skall. Man funderar på vilka man ska möta och spela mot och vilka möjligheter man har. Det var svårt att komma ner i varv.

09:00 – Frukost
10:00-10:30 – Genomgång inför Finland
10:30-11:00 – Mediatid
11:00-14:00 – Vila och lunch
14:00 – Åka till finalen + förberedelser i hallen
15:10 – Uppvärmning startar
16:00 – Matchstart mot Finland

— Jag tycker att vi har varit bra den här veckan och vi har spelat bra i VM. Vi känner av tryggheten inför finalen. Väl i hallen så blir det som vanligt i samma förberedelser som alltid. Det blir inget speciellt i förberedelser för att det är final.

Ett intåg i en VM-final. Hur är det?

— Jag tycker att hela det här VM:et har varit speciellt för mig. Jag vet inte om det är för att det är sista VM. Det har känts häftigt varje gång. Jag ska bara in och tävla idag, in och tävla.

Kommer du njuta lite extra i en sista VM-final? 

— Nej. Det får man ta efteråt. Folk pratar om att man ska njuta inför stora matcher och att man ska njuta när man lirar. Jag har aldrig njutit, inte ett skit. Jag ska ut och tävla och jobba hårt. Det är klart om matchen är avgjord tidigt så kan man njuta litegrann men annars är det ju fullt krig och man är bara i nuet hela tiden.

Ett avslut med Mattias Samuelsson gör Sveriges sista mål och du får blicka upp mot familjen på läktaren? 

— Det är ett bra scenario. Gärna att jag får rulla in den i öppen kasse, det hade varit häftigt. Det är förmodligen öppen kasse som behövs också om jag ska göra mål i detta VM, avslutar Samuelsson.

Matchen mot Finland börjar 16:00.

TV: Se dramatiska straffavgörandet i semifinalen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar