Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Konflikten fortsätter – förbundet avslutar förhandlingarna

Den långtgående konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet och Föreningen SSL fortsätter. Nu meddelar förbundet att de avslutar förhandlingarna.

Konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och elitföreningarna i Föreningen Svenska Superligan (FSSL) har pågått under en längre tid. Ett missnöje från FSSL har länge funnits och heta diskussioner har uppstått kring avtal, rättigheter och samarbetsupplägg. En avgörande del i förhandlingarna har varit hur rättigheterna till ligan ska hanteras. Där har FSSL tagit fram ett förslag att de helt ska ta över rättigheterna. Det har gjort att SIBF backar och avslutar förhandlingarna.

— Vi har erbjudit elitföreningarna mer inflytande och en större del av sponsorintäkterna, men vi kan inte gå med på att helt upplåta rättigheterna. Svenska Innebandyförbundet har ett ansvar för svensk innebandy som helhet, vilket innebär att både elit och bredd måste få ta del av resurserna, säger Klas Hedlund, styrelseledamot i Svenska Innebandyförbundet i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har föreningen SSL aviserat att planer finns för en fristående liga om de inte kommer överrens med förbundet.

– Vi har avvisat avtalsförslaget och avslutat förhandlingarna. Vi vill nu vädja till elitföreningarna att inte starta en fristående liga. Det skulle försvaga svensk innebandy, som vilar på tanken om att elit och bredd ska samverka, säger Klas Hedlund.

I samband med pressmeddelandet förtydligar även Svenska Innebandyförbundet den strategi som finns. Där ska bland annat en ny marknadsenhet skapas samt forum för dialog i konkreta frågor.

– Svenska Innebandyförbundet har anställt en koordinator för Svenska Superligan och ökat ersättningen till elitföreningarna med 1,2 miljoner kronor. Trots det känner vi själva att vi inte är nöjda med utfallet när det gäller satsningar på ligan under de år förhandlingarna pågått. Vi är helt överens med elitföreningarna om att sportens attraktionskraft och därmed intäkterna ska öka. Nu ser vi fram emot att kunna genomföra viktiga åtgärder för att tillsammans med elitföreningarna stärka Svenska Superligan, säger Klas Hedlund.

LÄS MER: Föreningen SSL svarar på beskedet om avbrutna förhandlingar 

LÄS MER: Förbundet förtydligar – bakgrund och svar kring konflikten 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar