Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Nytt besked om Jönköpings ekonomi

Nytt besked om Jönköpings ekonomi. Klubben kan nu betala ut löner igen.

Jönköping fick en tuff start på säsongen vid sidan av planen. Ekonomin var inte i balans och styrelsen fick inför säsongstart meddelade spelartruppen att utbetalningar av löner stoppades. Ett beslut som gjorde att spelare som David Östergren, Tobias Zälle och Oskar Malmgren lämnade klubben. En stor anledning till att Jönköping drog i bromsen var för att klara elitlicensen som införs fullt ut nästa säsong.

— Vi i styrelsen vill vara proaktiva och få alla medvetna och engagerade. Vi tittar på alla kostnader och ser över hur vi kan påverka inflöde och utflöde. Genom att lyfta frågan med spelare hoppas vi kunna ha en tätare dialog och tillsammans bidra till att vi klarar det i maj 2019. Vi ville sätta igång det här tidigt istället för att vänta länge och inse att vi har problem i jul, kommenterade ordförande Dan Nordlöf i augusti.

Sedan dess har Jönköping förutom att dra åt kostnader på flera håll även arbetet hårt med att öka sin intäkter för att få ordning på ekonomin. Nu meddelar klubben att arbetet har lyckats.

— Vi är många som gjort detta möjligt och Marknads & sponsorgruppen är värda ett särskilt erkännande samtidigt som styrelsen är djupt imponerade av spelares och ledares förmåga att med sådan framgång fokusera på matcher och träning. Det är mycket som kretsat kring JIK i medierna denna höst och vi har fått ett starkt gensvar från sponsorer – både gamla och nya – och det blir allt viktigare för oss denna säsong och för framtiden, skriver klubben på sin hemsida.

Det innebär även Jönköping nu kan betala ut löner igen.

— Våra prognoser för målsättningen ekonomi i balans ser bra ut och vi kommer därför att påbörja utbetalningar av spelar löner nu i December.

LÄS MER: JIK ökar medvetenheten för att klara elitlicensen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar