Foto: Per Wiklund/Rickard Axell
Linköping IBK

Matchavgörande assist av Malmgren: ”Går in direkt och gör det jättebra”

Efter 15 matcher vid sidan av planen och en långdragen förhandling spelade Oskar Malmgren sin första match för Mullsjö. Malmgren fick stort förtroende direkt och spelade fram Rikard Eriksson till matchavgörande 4-3 målet.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 15:00
Linköping IBK
3 - 4(0-1, 2-1, 1-2)
Mullsjö AIS

Jämnt, uddamålsseger och avgörande precis efter powerplay när Mullsjö vann över Linköping med 4-3 inför över 2000 åskådare i Linköpings sporthall.

— Det var som vanligt häruppe med en tajt match med små marginaler som avgör. Det brukar bli jämnt och det blir lite schackspel oss emellan där det går lite fram och tillbaka i perioder. I första får de rätt mycket boll men vi får bra utdelning på vårt spel. I andra hamnar vi lite väl länge i försvarszon och i tredje är det marginaler igen. Vi gör en bra och stabil match, säger Mullsjö tränare Andreas Elf efter matchen.

TV: Se målen från matchen här 

Mest effektiva i numerära överlägen blev avgörande. Mullsjö gjorde mål i två powerplay och dessutom ett mål i boxplay.

— Powerplay är bra absolut och blir en av de små tillfälligheterna där vi är lite bättre idag. Vi kommer ju från en period med sämre självförtroende och det är starkt av oss att vi klarar av att reda ut matchen hela vägen. Grabbarna ska ha en stor eloge för en kanonmatch och Jonte (Jonathan Larsson) gör det väldigt bra i målet. En krigarinsats och tre sköna poäng i Linköping.

Stort fokus inför matchen föll på Mullsjös nyförvärv Oskar Malmgren. Övergången från Jönköping har minst sagt varit långdragen och förhandlingar har pågått sedan Malmgren själv innan säsongsstart gjorde klart att han inte ville spela i Jönköping efter att de stoppa utbetalningen av löner. 16 seriematcher senare och hjälp av Malmgrens föräldrar med övergångssumman fick han äntligen spela sina första minuter för säsongen och han gjorde det bra direkt.

— Han gör det jättebra med tanke på att han inte spelat en match på hela säsongen. Det är ju inte bara det att han inte spelat på länge utan allt som har hänt kan ju påverka på andra sätt också. Han är otroligt professionell och går in direkt och gör det jättebra idag. Jag är otroligt imponerad, säger Elf.

Malmgren fick stort förtroende med spel i andrafemman i backpar med Joel Dagman och även spel i både powerplay och boxplay. Stort förtroende direkt.

— Ja det var självklart och något vi sagt från början. Det finns ingen anledning att vänta på något här och vi har inte en massa träningarna där vi kan spela in honom i det heller. Man får se matcherna som träningar och det får ta den tid det tar. Vi kunde ju se redan idag att han håller hög nivå direkt och får även lägga en fin assist till sista målet.

TV: Här spelar Malmgren fram till avgörande målet 

En bra match av Malmgren som alltså spelade fram till Rikard Erikssons avgörande mål. Malmgrens offensiva backspel kommer tillföra en dimension till i Mullsjös spel.

— Han är ju båda bra bakåt och framåt och vi får ju en spelare som har ett större spel med boll i såg. Det händer mycket runt honom, han ställer jobbiga frågor till motståndarna och kommer höja oss. Man har ju någonstans haft i bakhuvudet hela säsongen i hur vi tänkt ställa upp med honom. Nu får vi äntligen göra det och det kommer bli jättebra, eller ja, det var redan väldigt bra idag och vi har tålamodet för att den kan bli ännu bättre framöver, avslutar Elf.

LÄS MER: Övergången mellan rivalerna klar 

LÄS MER: Familjen gick in med sexsiffrigt belopp 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar