Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSU till final: ”På något sätt dödar vi matchen direkt”

Regerande Champions Cup mästarna IKSU vidare till final - vann med tvåsiffrigt över Piranha Chur.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 16:00
IKSU
11 - 5(6-1, 1-1, 5-3)
Piranha Chur

Regerande svenska mästarna tillika regerande Champions Cup mästarna inledde semifinalen av årets turnering med mål redan efter 1 minut och 26 sekunder i en första period där Iksu gick ifrån till hela 6-1.

— Jag tycker att vi gör en bra första period och på något sätt dödar vi matchen direkt. Vi är starka i första och har varit det hela säsongen. Vi går in direkt från start och gör jobbet fullt ut och det är därför vi kan vinna matcher på grund av att vi gör en bra första period, säger Myra Aggestål som inleddes Iksus målskytte 2019.

TV: Se Myra Aggeståls mål här 

Tränare Johan Lindgren var nöjd med starten hans lag fick på 2019. I vilket fall inledningen på matchen.

— Sandra gick in första bytet och vann en 50/50 duell i sarghörnet och sedan byggde vi vidare på det hela första perioden. Det var ju kamp och de stod upp bra matchen igenom och även i början. Men då var vi starkare och hade bättre bolltempo men sedan tappar vi lite, säger Lindgren.

Andra perioden rullade på till 7-2 och i den sista närmade sig Piranha Chur då Iksu tappade fokus och tappade först till 9-5.

— Idag orkar vi eller lyckas inte behålla skärpan hela vägen och var lite för oödmjuka i vissa situationer. Vi förlorar förmodligen skotten i sista perioden och där är känslan att det finns mycket som vi kunde ha gjort bättre. Samtidigt så får vi ju göra mål när vi höjer tempot några gånger så jag kan ju inte ju vara missnöjd med 11-5.

Inte helt nöjd då alltså? 

— Det är ju så att man får med sig det sista och har det i huvudet så här efter. Känslan då när man släpper in två på slutet gör det lite beiget och det blir lite både ock så här efter. Vi är inte riktigt nöjd med insatsen i slutet på matchen men det får vi ju ta revansch på imorgon.

11 mål i semifinal i Champions Cup. Offensivt var det samma Iksu som vi känner igen från SSL trots internationell motstånd.

— Det är väl alltid så att det får smälla på mer när det är internationellt. Domarna tillåter mer och det är väl kanske där vi är dåliga i matchen. Vi går inte in rejält. Men vi gör 11 mål och vi är ju sjukt starka offensivt. Vi gör mycket mål och det har vi gjort hela säsongen. Jätteroligt att vi gör det idag och också och får med oss det in till finalen, säger Myra Aggestål som själv gjorde två mål.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här 

Imorgon fredag 16:00 spelar Iksu final mot tjeckiska Vitkovice som vann sin semifinal över finska mästarna SB-Pro.

TV: Highlights IKSU-Piranha Chur

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar