Foto: Per Wiklund
Övrigt

Rudd sjuk – då klev ersättaren in i nygammalt radarpar: ”Det är som Sedinbröderna”

Alexander Rudd sjuk - då klev Valdemar Ahlroth in bredvid Albin Sjögren och tillsammans gjorde de sex mål när Storvreta tog sig vidare till final i Champions Cup.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
10 - 5(2-0, 3-3, 5-2)
Florbal MB

För två år sedan vann Storvreta Champions Cup. Efter SM-guldet förra säsongen finns en chans till en fjärde CC-titel då Storvreta tog sig vidare till final efter en klar 10-5 seger över tjeckiska Florbal MB.

— Vi spelar stabilt idag. Det är ett lag vi möter som rullar på lite folk och vi blir svåra att möta när vi kan rulla på tre och trycka på matchen igenom, säger Valdemar Ahlroth.

Vi är vana att se Alexander Rudd som radarpartner till Albin Sjögren. I Alexanders Rudds sjukfrånvaro var det istället Valdemar Ahlroth som tog plats bredvid Niklas Winroth och Albin Sjögren vilket. Ett lyckat inhopp då Sjögren gjorde fyra mål, två assisterad av just Ahlroth.

— Jag har kommit in jättebra med Albin och vi skapar nästan varje byte. Det är jättekul att få spela med de igen och det är få förunnat att få spela med sådana spelare. Sedan lider jag med Rudd som inte är här just nu och jag hoppas att han kanske kan vara med imorgon för vi behöver honom för att vinna titlar. Men är han inte det så ska jag försöka hålla uppe det som vi skapade idag.

Valdemar Ahlroth själv gjorde två mål och tog för sig mer i en andrafemma med mer speltid och en tydligare uppgift att skapa offensivt än vad Ahlroth är van vid i tredjefemman.

— Vi har ju spelat mycket tillsammans innan. Vi är två spelare med hyfsat spelsinne där båda kan skjuta och Winroth är en duktig balansspelare så vi funkar bra tillsammans. Det är som Sedinbröderna som kan ju varandra innan och utantill, de är inga fysmonster och de kan inte skjuta överdrivet bra. Men de gör hur mycket poäng som helst i alla fall. Sedan är inte vi Sedinarna men det är lite så det funkar. Känner man varandra på planen så funkar det även om man varit ifrån varandra.

Valdemar Ahlroth, Storvreta IBK

Foto: Per Wiklund

Formationen och Valdemar Ahlroth fick även beröm av huvudtränare Andreas Harnesk.

— Känns jättekul att det fungerade så bra där och det är kul att Valle fick till det i en tuff match på internationell nivå. Vi vill att han ska slå igenom i viktiga sammanhang och det är han redo att göra, säger Harnesk.

Förutom att lyfta fram Sjögren/Ahlroth tyckte Harnesk att Storvreta gjorde en fullgod insats även om det stundtals slarvades en del i defensiven.

— Jag tycker vi är ganska bra men vi släpper in massa skitmål och det är irriterande. Vi ska ju kunna kapa några mål då vi bjuder på lägen som vi inte brukar bjuda på. Vi kommer inte loss i andra perioden där vi kan döda matchen ordentligt. Men vi vinner och är i final och ser mycket fram emot imorgon, säger Harnesk.

Vinsten innebär att Storvreta på fredagskvällen vid 19:00 möter finska mästarna Classic i final. Vinnaren av den matchen kan titulera sig Världens bästa klubblag.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights Storvreta-Florbal MB

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar