Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Harnesk: ”Det är Finlands landslag”

Final i Champions Cup och match om titeln Världens bästa klubblag - då väntar i stort sett det finska landslaget för Storvreta.

Världens bästa klubblag ska utses när svenska mästarna Storvreta möter finska mästarna Classic i final i Champions Cup. Ett Classic som hade 10 spelare med i det finska landslag som vann VM-guld i Prag i december.

— Det är finska landslaget vi möter. Tränarna är finska landslagstränare, 10 spelare i finska landslaget och de spelar som finska landslaget. Ett riktigt bra lag, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk.

Spelarna i Classic som vann VM-guld är målvakten Lassi Toriseva och utespelarna Juha Kivilehto, Janne Lamminen, Mikko Leikkanen, Krister Savonen, Sami Johansson, Jussi Piha, Joonas Pylsy, Eemeli Salin, Nico Salo.  Harnesk själv som är läktarcoach i herrlandslaget var med i VM och vann gruppspelsmatchen mot Finland och sedan förlorade finalen vet väl vad som väntar för hans klubblag ikväll.

— Ja både jag och vi som lag känner verkligen väl till Classic och dess spelare. Vi hade flera spelare med i VM också som är väl införstådda med vilket motstånd som väntar och vad som krävs av oss för att vinna.

Vad väntar ikväll? 

— Classic är grymt bra mot hög press. Så att sätta hög press mot dem kräver extremt mycket energi och ändå så är det väldigt bra på att straffa oss motståndare. Det är man man och massa slit som gäller då. Sedan vill de bolla av extremt mycket tid och tvinga upp oss att gå högt. När lag inte sätter press så står de och bollar på egen planhalva lång tid. De tvingar oss att sätt press, trycker upp och blir långa och när man tappar tålamod så sätter de dit den.

Offensivt? 

— De kör väldigt likt Tjeckerna i anfallspelet där de spelar 1-3-1 och fyller på med bortre trean på bortre stolpen eller i höga slottet. Men vi har ganska bra koll på de bitarna.

På försäsongen möttes lagen i en träningsmatch. Då förlorade Storvreta med 3-10. Enligt Harnesk en match som inte påverkar finalen.

— Nej helt ärligt så ville vi ju ha en liten käftsmäll då när vi var väldigt nedtränade och testade extremt mycket. Vi ville nästan ha ett uppvaknande där och då så det känns lugnt även om det blev stora siffror. Men visst, Classic är bra och det krävas en riktigt bra match av oss om vi ska vinna, avslutar Harnesk.

TV: Se matchen live här – matchstart 19:00

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar