Foto: Per Wiklund
IKSU

IKSU bäst i världen – hattrick av Kauppi i finalen

Iksu bäst i världen. Vann finalen i Champions Cup efter hattrick av Veera Kauppi.

Regerande svenska och Champions Cup mästarna fortsatt bäst i världen efter seger med 8-3 i finalen av Champions Cup 2018.

— Det är bara att konstatera att vi är världens bästa lag, säger lagkapten Emelie Wibron.

Matchen blev tuff och tjeckiska Vitkovice bjöd upp till bra motstånd mot Iksu.

— De spelar ganska fysiskt och vann ganska många närkamper och spelade smart. Jag tycker att vi är mycket bättre än dem individuellt men de gör det bra och vi får jobba hårt för guldet.

Stor segerorganisatör blev världens bästa spelare Veera Kauppi som klev fram vid ledning 4-3 i den andra perioden. Först gjorde Kauppi både 5-3 och 6-3. I den tredje perioden fastställde hon dessutom slutresultatet 8-3 med matchen snyggaste mål. Ett hattrick i finalen av Champions Cup.

— Jag fick några bra chanser att göra mål och jag använde de bra. Ibland behöver man inte försöka så mycket utan det bara kommer. Jag är glad att det kom idag i finalen. Jag är glad att jag kunde hjälpa laget idag, säger Kauppi.

TV: Se målen från guldmatchen här 

Guldet var Iksus sjätte i Champions Cup genom tiderna.

— Det är de här stora titlarna man spelar för utan tvekan. Det är svårt att rangordna emellan och det får man göra när man summerar när man slutat spela och vara oerhört stolt över titlarna, säger lagkapten Emelie Wibron.

Vad utmärker det här guldlaget? 

— Vi har ju kapaciteten i laget såklart med väldigt många bra spelare. Men jag tycker även att vi får ut väldigt mycket av det här laget. Vi har kanske haft bättre lag på pappret tidigare men vi har aldrig varit så bra som vi är nu, säger Wibron.

Hur firar ni? 

— Det återstår att se. Vi hade inte tagit ut segern i förskott så vi får se vad det blir för firande ikväll, avslutar Wibron.

TV: GULD till Iksu – här lyfter laget pokalen

TV: Highlights Vitkovice-IKSU

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar