Foto: IK Sirius IBK
IK Sirius FBC

Sirius förstärker ledarstaben

Sirius som ligger på nedflyttningsplats i damernas SSL utökar ledarstaben.

Sirius har bara två segrar på 14 matcher i damernas SSL. Nu väljer klubben att utöka ledarstaben och plocka in Nicklas Kruse som kliver in som tränare tillsammans med Niklas Johansson och Tobias Svensson. Kruse har tidigare varit tränare Upplands distriktlag under tre år och även tränat Rasbo IK under en säsong. Efter ett par lugnare år utan tränaruppdrag tar han nu plats i båset tillsammans Johansson och Svensson.

— Det är väl inte helt klarlagt hur det kommer att fungera på match riktigt ännu men jag tänker att Niklas och Tobias vill att jag skall komma in och bidra redan från början, vilket också är min ambition. Nu under veckan kommer vi att diskutera hur vi vill ha det under match så tar vi det vidare därifrån, säger Nicklas Kruse till Sirius hemsida. 

Han kommer in i ett lag i stort behov av poäng. På 14 matcher har Sirius vunnit två och ligger på 13:e plats i ligan på sex poäng, två poäng ifrån Warberg.

— Jag har ju följt resultaten och sett någon match och jag tycker inte att resultaten speglar prestationerna. Jag kommer att dela med mig av mina egna erfarenheter och tillsammans med Niklas och Tobias ska jag försöka få igenom några av mina idéer för att få till någon form av förändring. Jag kommer även att driva på i båset för att tjejerna hela tiden skall vara på tå.

Första matchen i båset lär bli en tuff start. På lördag tar Sirius nämligen emot serietvåan KAIS Mora.

— Det känns naturligtvis oerhört inspirerande att få börja mot ett av seriens bästa lag. En utmaning som vi ser fram emot. Tankarna kring matchen är att vi skall göra ett bra jobb under veckan och komma väl förberedda, slipa på lite detaljer som gör att vi tar oss dit vi vill. Jag har även förhoppningar om att det kommer en del publik. Då kommer det att kunna bli en trevlig lördag – speciellt om vi får sätta in 3 poäng på tabellkontot, säger Kruse.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar