Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Viktiga poäng för Örebro – kvitterade efter att Dalen tagit timeout

Dalen tog timeout - då passade Örebro på att snacka ihop sig för kvittering.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
IBF Örebro
5 - 4(1-1, 1-1, 2-2,1-0)
IBK Dalen

Nedflyttningsplacerade Örebro tog två oerhört viktiga poäng i hemmamatchen mot Dalen efter att ha hämtat upp underläge 2-4 till kvittering med fyra sekunder kvar och sedan avgörande i förlängning.

— Verkligen viktiga poäng för oss. Det satt väldigt långt inne men det var som att ta en trea. Det är obeskrivligt faktiskt att vi lyckas med detta, säger Örebros Markus Lindgjerdet som gjorde kvitteringsmålet i slutet av den tredje perioden.

Efter två perioden var ställningen 2-2 innan Dalen gick ifrån till 2-4. Då reducerade först Markus Hjelm innan Markus Lindgjerdet kvitterade.

— Vi kände och säger det till varandra inför tredje att vi är med i matchen. Vi tycker då att vi prestationsmässigt är bättre än Dalen. Även om de gör två mål så vet vi att bara vi sätter ett så blir de skraja och så blir det ju också när vi reducerar. Man såg det på dem och de rullar bara runt och på något sätt kändes det som vi skulle förtjäna lite medstuds. Det är svårt att beskriva men vi kändes verkligen på hugget och vi kände det inom oss att vi skulle ikapp.

Med 36 sekunder kvar tog Dalen som var i ledning timeout. Då passade Örebro på att snacka ihop sig och kunde justera Lindgjerdets position till kvittering.

— Ja det är lite roligt att vi får den chansen. Silen (tränaren Jonas Eriksson) ville ha fram mig i min position mer framför mål och det är ju där målet görs. Jag får tacka han lite och att vi fick chansen att snacka ihop oss för målet.

Beskriv målet? 

— Jag vill ju ha mer en tennisträff men klubban fastnar på backen så jag får fösa iväg bollen. Jag träffar långt fram och visst det blir lite tur men som jag sa, vi kände att vi förtjänade lite extra tur idag. Min underbara klass står närmast målet och det var otroligt att få se deras reaktion där. Ett stor moment för mig.

— Det är eleverna från jobbet. De är engagerade och intresserade av sporten så de försöker alltid vara här och deras föräldrar. De fixar och grejer med tröjor och klubbor och styr utdelningen av matchen king och sådana grejer. Det är jättekul att de är här och ger mig och jag tror även laget väldigt mycket energi. De ska ha en bit av kakan idag också.

Avgörande 5-4 i förlängning gjordes av Emil Ruud.

TV: Se Emil Ruuds avgörande här 

Örebro som alltså studsar tillbaka från storförlust mot Falun med 14-1 till att ta två poäng mot Dalen. Två viktiga poäng för Örebro som ligger på trettonde plats i tabellen med 12 poäng, två poäng ifrån Höllviken som dock har två matcher mindre spelade.

— Att släppa in så många mål mot Falun var ju såklart inte kul även om vi periodvis i vissa byten gjorde det väldigt bra. Vi hade ibland bra bollrull och tålamod. Men vi behöver också lite medstuds och idag har vi en bra känsla från start som vi jobbar från och många faktorer som spelar in för vår del. Klacken är en av dem som ger oss stöd. Nu har vi Pixbo nästa match och sedan Lindås. Kan vi skrapa ihop lite poäng där så är vi helt klart med, säger Lindgjerdet.

TV: Se målen från matchen här 

 

TV: Highlights Örebro-Dalen

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar