#ibsilly

Jönköping utökar truppen – Schönning får chansen i SSL

Jönköping värvar Moa Schönning på dubbellicens från Fröjered.

Sjätteplacerade Jönköping utökar truppen inför säsongsavslutningen. Det är 22-årig Moa Schönning som ansluter till klubben på dubbellicens från allsvenska Fröjereds IF.

— Riktigt kul att få vara en del av JIK, känns som rätt steg för mig att ta. Det blir ny miljö och en utmaning att testa på högre tempo och mer kvalité. Jag är sugen på att utvecklas mer och det blir en utmaning att klättra upp till SSL och få vara med, säger Moa Schönning i ett pressmeddelande.

Moa Schönning har gjort 9 mål och 3 assist på 11 matcher för Fröjered.

— Moas kapacitet har vi känt till länge, hon är en bollsäker spelare med bra speluppfattning. Moa har snittat över 1p/ match de senaste säsongerna, både som forward och back. Det har gått ganska fort att hitta denna lösning tillsammans med Fröjered, och det ska bli spännande att se hur Moa hanterar de ökade kraven som SSL ställer. Men efter att ha haft henne på besök ett antal träningar har vi starka förhoppningar att hon kommer lösa det med bravur, säger Jönköpings sportchef Magnus Ander.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar