Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Utklassning i Falun: ”Matchen var död efter 10 minuter”

Superkross av Falun - 5 mål av Alexander Galante Carlström i storseger över jumbon Lindås Rasta.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
IBF Falun
15 - 2(6-0, 5-1, 4-1)
Lindås Rasta IBK

Skillnaden i tabellen är stor. Falun som ligatvåa mot jumbon Lindås Rasta blev en match som visade den stora kvalitetskillnad som är mellan lagen. Redan efter två perioder hade Falun gått ifrån till ledning med 11-1 och Falun utklassade Lindås Rasta.

— Vi trummar på bra och slår inte av på takten. Det var lite segt i starten av andra men sedan växlar vi upp igen. Det är alltid kul att göra mål och jag tror vi krämar ut det sista nu i tredje. Jag tror de blir tröttare och tröttare för varje period så det kan nog rinna iväg lite till skulle jag tro, sa Faluns Emil Johansson till SSLPlay.se efter två perioder.

I den tredje perioden fortsatte krossen och till slut vann Falun med hela 15-2. Storseger, superkross och utklassning. Bästa poängspelare i hemmalaget tillika bästa målskytt blev Alexander Galante Carlström som gjorde 5 mål och 1 assist.

— Ja det är klart jag är nöjd med det men jag tycker det rinner även lite för mycket. Det blir konstiga matcher på något sätt. Det känns inte som att det blir innebandy på riktigt. Man vill ju ha den där extra pulsen och kicken och det blir det inte i sådana här matcher, säger Galante Carlström.

Saknaden av puls var något Galante Carlström återkom till, hur roligt det än är att göra mål så blir den här typen av matchen inte samma sak som när det bjuds på bättre motstånd.

— Hur mycket man än gillar att göra mål så vill man ändå ha pulsen i matcherna. Den här matchen var död efter 10 minuter och då blir man kanske inte lika glad när man gör mål. Men visst det är alltid kul att göra poäng.

Mer puls, mer match och bättre motstånd väntar redan i nästa omgång när Falun på onsdag åker till Uppsala för att möta serieledande Storvreta.

— Det är ett möte som man alltid vill spela. Det blir mycket folk på läktaren och många landslagsspelare på planen. Det är de två bästa lagen som gör upp om det och det är alltid kul att spela de matcherna. Men brinner för sporten för att spela de matcherna, säger Galante Carlström.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar