Foto: Per Wiklund
Endre IF

Fyra av Steen som avgjorde: ”Hennes match är magisk”

Fyra mål av Sara Steen som avgjorde toppmatchen mot Pixbo Wallenstam i förlängning.

Ligatrean Pixbo Wallenstam mot ligafemman Endre utvecklades sig till en spännande match där Endre fick med sig två poäng efter att lagkapten Sara Steen lett sitt lag med fyra mål och ett assist samt avgörande i förlängning.

— Det är en match med väldigt högt tempot hela matchen vilket är kul. Vi behövde verkligen en sådan här fajt och jag är väldigt glad över att även om vi tappar i tredje så lyckas vi knyta ihop säcken, säger Endres tränare Tom Iversjö.

I andra perioden vände Endre underläge 1-2 till ledning med 6-3.

— Matchen började väl inte så bra men vi spelade upp oss. Vi får igång spelet på ett helt annat sätt i andra och avslutar den perioden magnifikt när vi får tryck på Pixbo. Det är bra att vi kan kämpa oss in i matchen och sedan visa upp det spelet i andra.

I den tredje kom Pixbo Wallenstam tillbaka och Klara Loneberg gjorde två mål vilket tog matchen till förlängning. Väl där behövde Endres Sara Steen bara 24 sekunder på sig för att skjuta segern och två poäng till bortalaget.

— Jag är såklart nöjd att vi lyckas göra sju mål på Pixbo. Men sedan tycker jag att alltid att sex mål är för mycket att släppa in. Men vi ska också ha respekt för att Pixbo är ett väldigt bra lag som gör väldigt många bra saker. Men att vi kan kan göra sju idag och att Sara Steen kliver fram och med game-winning goal är starkt av oss.

TV: Här avgör Sara Steen

Utmärkande i Endre var lagkaptenen Sara Steen som förutom att avgöra i förlängning även gjorde fyra mål och en assist i matchen.

— Hennes match är magisk. Hon har jättefin utdelning på sitt spel. Det är jävligt kul att hon kommer till så fins lägen från sin centerroll. Hon fyller på bra och vinner bollar i andravåg, skapar mycket i anfallsspelet och tar ansvar i omställningarna. En jättebra match verkligen.

Förutom två poäng var segern även Endres första för säsongen mot någon av topp 3-laget Iksu, KAIS Mora och Pixbo Wallenstam.

— Det var ett bra statement för oss. Vi visar att vi har kvaliteten för att slå topplagen vilket är väldigt bra att ha med sig nu framåt. Även om det är jämnt idag så är det vi som går vinnande ur matchen.

Matchen var även Tom Iversjös tredje sedan han tog över tränarrollen efter sparkade Alexander Brinkmann.

— Det blev lite hackat och malet i början när jag tog över. Match, VM-uppehåll, match, juluppehåll och de bitarna. Nu tycker jag att vi börjat sätta saker som vi vill och spelarna har anpassat sig gram.

Vad börjar ni sätta?

— Dels så tycker jag att vi har pratat mycket försvarsspel och kontringsspelet kopplat till det vilket börjar ge effekt. Vi har också pratat mycket om att värdera boll i spelet och det gör vi på ett annat sått nu. Att det här börjar sätta sig gör mig glad, avslutar Tom Iversjö.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar