Foto: Idrottsfoto/Per Wiklund
Landslag

Hill om debutanterna: ”Kommande generationen landslagsspelare”

Fem debutanter i truppen - förbundskapten Hill ger sin syn på spelarna.

I den landslagstrupp som presenterades tidigare idag för herrlandslagets match mot Finland i Finnkampen återfanns fem debutanter i Omar Aldeeb (IBF Falun), Linus Holmgren (IBK Dalen), Oskar Malmgren (Mullsjö AIS), Emil Nilsen (Jönköpings IK), Otto Weidman (Jönköpings IK). Fyra av dessa var med och spela U19-VM i Växjö i maj och det är bara Omar Aldeeb som för första gången får ta på landslagströjan.

– Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp match. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver.

Förbundskapten Mikael Hill kommenterar debutanter i ett pressmeddelande.

Otto Weidman:

— Otto är en intressant spelare. Vi måste ge dem vi tror på inför framtiden chansen redan nu. Otto är en naturlig motor i en femma och en ledarkaraktär. Det är ett framtidsnamn för oss.

Omar Aldeeb:

— Omar var uttagen redan till VM-kvalet för ett år sedan, men blev skadad då. Han har gjort en jättefin säsong. Med sin fart och sitt oberäkneliga spel kommer han att passa utmärkt in i det internationella spelet.

Emil Nilsen:

— Han har gjort stora framsteg, som kom genom stort ansvar i laget. Han är en bra spelfördelare och avslutare. En bra straffskytt med ett bra försvarsspel. En väldigt viktig spelare för Jönköping.

Oskar Malmgren:

— Oskar är en spelskicklig back, snabb och orädd. En karaktärsspelare som pratar mycket i båset och i omklädningsrummet. Det blir kul att se vad som kommer hända när han får mer speltid det här året.

Linus Holmgren:

— Det är ett fysiskt fenomen, han är kvick och uthållig. Stark i passningsspelet, en typisk center som vi dock kommer använda som forward. Han var lagkapten redan i fjol i Team Thorengruppen, som en av tidernas yngsta kaptener i SSL.

LÄS MER: Hela truppen här 

LÄS MER: Weidman uttagen i landslaget: ”Drömt om sedan man började spela innebandy i Vrigstad”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar