Foto: Per Wiklind
Landslag

Skadad senast – Aldeeb får ny chans till debut

För ett år sedan togs Omar Aldeeb ut till VM-kvalet. Då blev han skadad och tvingades tacka nej. Nu får han chansen till nu landslagsdebut.

För ett år sedan var det tänkt att Faluns forward Omar Aldeeb skulle göra landslagsdebut i VM-kvalet. Då tvingades Aldeeb lämna återbud på grund av skada. När Sverige tar ny kraft efter VM-finalförlusten finns Aldeeb med i truppen till Finnkampen och ska nu göra debut.

— Det är bara kul. Jag har strävat efter det här efter att jag skadade mig senast och det känns kul att få chansen igen, Aldeeb.

En lättnad att bli uttagen igen? 

— Ja lite så är det ju. Hade jag gjort ett bra VM-kval så kanske man hade varit med i EFT därefter också. Nu blev det ju inte så och efter VM-kvalet gick trupper ihop mer och det blev nästan samma trupp. Då var det svårt att slå sig in även om jag kände att det gått bra.

Jämfört med VM-kvalet så är motståndet denna gång flera snäpp upp. Världsmästarna Finland väntar för Aldeeb och ett herrlandslag med flera nya spelare.

— Jag har inga direkt förväntningar mer än att åka dit och visa upp mig. Jag ska visa att jag ska vara med i landslaget några år framöver och spela mitt eget spel. Det känns som det är lite av en generationsväxling på gång med flera yngre spelare som är med nu. När man kom med nu så finns ju VM 2020 i tankarna och man vill visa att man ska ha en plats där.

Den här hösten har Aldeeb gjort 18 mål och 19 assist på 18 matcher.

— Överlag tycker jag att det har gått bra men det har varit lite upp och ner. Vissa matcher har jag inte kommit upp i nivå och vissa matcher har det gått riktigt bra. Jag skulle säga att det gått helt okej men att jag har mer att ge.

Hösten har i vilket fall varit tillräckligt bra för att förbundskapten Mikael Hill ska ta ut Aldeeb i truppen.

— Omar var uttagen redan till VM-kvalet för ett år sedan, men blev skadad då. Han har gjort en jättefin säsong. Med sin fart och sitt oberäkneliga spel kommer han att passa utmärkt in i det internationella spelet, säger Hill.

Innan det blir landslagsdebut för Aldeeb väntar fortsatt spel i ligan. Ikväll toppmatch mot Storvreta.

— Ska jag vara helt ärlig så har vi haft ganska trötta matcher nu förutom Pixbo borta som var ganska tuff. Det ska bli kul att sättas på prov och möta Storvreta. Det är ju de här matcherna man vill spela och vi behöver nog en sådan match också nu. Jag tror det blir en rolig match för publiken och såklart en tuff match. Det är mycket tillfälligheter som avgör när vi möts, avslutar Aldeeb.

LÄS MER: Hela truppen till Finnkampen

LÄS MER: Förbundskapten Hill om debutanterna: ”Kommande generations innebandyspelare”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar