FBC Kalmarsund

Identiska straffar av bröderna Nilsson: ”Kim som lär av mig nu”

Två identiska straffar av bröderna Adam och Kim Nilsson när Kalmarsund vann efter just straffavgörande.

När Helsingborg och Kalmarsund möttes i höstas i Kalmar Sportcenter var det 4-4 efter full tid och då avgjorde Kalmarsund Kevin Björkström i förlängning. När lagen möttes i Helsingborg Arena återupprepades resultatet 4-4 efter full tid. Detta efter att Kalmarsund först hämtat upp underläge 3-1.

— Ja vad ska man om den här matchen egentligen. Det var lite halvsvajigt från oss. Jag tycker ändå vi gör en bra första period även de sätter lite lätta mål. Vi har kontroll på det nästan hela tiden men när vi slappnar av lite så blir det mål.

Vad gör att ni kommer ikapp?

— Vi börjar lasta lite mer på kasse och gå rakare på mål. Då kommer målen samtidigt som Kalle (Målvakten Carl Bending-Sörling) gör en riktigt bra match och håller oss kvar.

Kalmarsund vände så långt att de även hade ledningen 4-3 innan Daniel Sebek kvitterade för Helsingborg. Denna gång skulle matchen dock inte avgöras i förlängningen utan istället gå till straffavgörande. I den första straffomgången klev lillebror Adam Nilsson fram och säker satte första straffen på landslagsmålvakten Jonathan Edling.

— Ja straffar det gillar ju jag. Vi har ju tre starka straffskyttar så vi känns ganska säkra på det och alltid kul att få kliva fram och slå. Jag kände inget speciellt för att det var en landslagsmålvakt i målet utan jag visste vad jag skulle göra.

Efter att Helsingborg även satt sin straff var det dags för storebror Kim Nilsson att lägga och det var en i stort sett identisk straff de drygt 1000 åskådarna fick se.

— Ja Kim straff är väldigt lik min idag, verkligen.

Hade ni snackat ihop er eller är det han som kollar på mig? 

— Det är Kim som kollar på mig nu. Jag har ju fått lägga de senaste straffarna och är för straffskytt så nu får han se när jag lägger.

Även Helsingborg gjorde mål på sin andra straff och det var först i den tredje straffomgången det blev ett avgörande då Tim Nyander satte sin straff och Jonathan Skoglösa missade. Två straffmål alltså av bröderna Kim och Adam Nilsson där lillebror Adam är den som tagit rollen som första straffskytt. Att de duellerar om rollen är dock inget de snackar om emellan.

— Nu har det ju blivit jag men vi är ju både starka straffskyttar. Det beror ju lite på hur het man varit i matchen och sådär också men det är inget vi snackar om direkt.

Straffarna var i stort sett identiska, en naturlig del av att Adam inspirerats av Kim.

— Jag har ju kollat väldigt mycket på hur han gör sina straffar och har lärt mig väldigt mycket av det. När vi var lite mindre så stod vi ju väldigt mycket på gatan hemma och tränade även straffar så visst jag har inspirerats mycket av hur han lägger.

Men nu är det omvänt? 

— Ja nu är det omvänt och Kim som lär av mig, avslutar Nilsson med ett skratt.

TV: Se alla mål från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar